Norge tok VM-gull etter mesterlig avslutning - fikk kjeft av treneren

ÖSTERSUND (VG) Johannes Thingnes Bø (25) fikk kjeft av landslagstrener Siegfried Mazet etter alle bommene på sin første etappe. Det hjalp godt.

– Jeg sa at jeg var for sen på skuddene, så sa han «That´s what I told you in the zeroing (innskyting)». Han ba meg bare skjerpe meg. Jeg var klar over feilen min, jeg var alt for sen på første stående og visste hva som måtte gjøres. Det er en fascinerende type, han kommer og kjefter på deg midt i rennet, sier Thingnes Bø til VG der han sitter med bredt gullglis etter seieren sammen med Marte Olsbu Røiseland (28) på parstafetten.

Alt gullhåp så ut til å være ute da Thingnes Bø bommet hele tre ganger på sin andre skyting og vekslet på 8. plass. Men takket være Marte Olsbu Røiselands mesterlige opphenting, klarte stryningen til slutt å sikre gullet.

– Det ble litt cowboy-skyting, og det er det ikke så ofte jeg har gjort i verdenscupen. Så endelig kunne jeg skyte fem blinker rett ned og gå inn til gull, sier Bø til VG om skyteprestasjonen da det gjaldt som mest.

25-åringen har slitt stort på stående skyting den siste tiden, og så ut til å ha skutt bort gullsjansen med tre bom på sin første stående skyting. Men i en ren duell med italienske Lukas Hofer på aller siste skyting, etter Olsbu Røiselands utrolige opphenting, holdt han hodet kaldt og traff fem rett ned.

– Jeg er avhengig av Marte i dag, for hun kjører oss opp etter min fadese på den første stående. Treneren min ba med ta meg sammen, og det fungerte, sier Bø om sprekken.

Det ble en uhyre jevn affære på den første blandede singelstafetten i VM-historien, med et drama og en nerve helt fra start til mål.

Og da Johannes Thingnes Bø bommet hele tre ganger på sin første stående skyting, for så å miste staven på vei inn til veksling, var Norge helt nede på åttendeplass, 20 sekunder bak teten. Etter veksling ropte han de verste ukvemsord.

Da så det mørkt ut. Men Olsbu Røiseland klinket til med en monsteretappe, hentet inn rival etter rival og sendte Thingnes Bø ut i tet på siste runde.

– Det var et rotterace uten like. Jeg har ikke vært så fornøyd tidligere i VM, og jeg har vært litt skuffet etter dårlige individuelle løp. Da smaker det ekstra godt å vinne sammen med Johannes, sier en stolt «og litt rørt» Olsbu Røiseland til VG.

Han fylte den første serien på den siste etappen, og det ble en ren duell med Italia på den siste og avgjørende skytingen.

Og Thingnes Bø holdt hodet kaldt og skjøt fullt hus - nok til å sikre forspranget som holdt helt inn til gull. Han kunne ta seg tid til å hente et norsk flagg som han tok med seg over målstreken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder