BESTE NORSKE: Solveig Rogstad ble beste norske på sprinten i Russland. Foto: Reuters

Tysk storeslem på sprinten

(VG Nett) Tina Bachmann vant overraskende kvinnenes skiskyttersprint i Khanty-Mansiysk. Solveig Rogstad ble best av de norske.

Eirik Røe
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Det ble tysk både på første-, andre- og fjerdeplass på den siste sprinten i kvinnenes verdenscupsesong. Tina Bachmann vant sitt første vedenscuprenn foran Simone Hauswald. Anna Carin Olofsson-Zidek tok tredjeplassen.

Solveig Rogstad skjøt fullt hus, og endte som nummer 13, 59 sekunder bak Bachmann. Julie Bonnevie-Svendsen åpnet godt og lå lenge an til plassering helt i toppen. Hun måtte imidlertid tåle to bom på de to siste skuddene, og ble til slutt nummer 16.

- Jeg kjente presset og ble for defensiv. Det førte til to dårlige avtrekk, men dette er noe jeg må ta lærdom av, sa hun til NRK etter løpet.

- Lang sesong

Solveig Rogstad var også brukbart fornøyd med sitt løp.

- Jeg er veldig fornøyd med å skyte to nuller. Nå håper jeg å få opp farten i sporet så kan dette bli bra på jaktstarten.

Tora Berger måtte tåle en hårfin bom på det siste skuddet og endte som nummer 15 i mål. Med det beholdt hun tredjeplassen i sprintcupen sammenlagt.

- Jeg merker at det har vært en lang sesong, men jeg klarer å gjennomføre helt greit.

- Nå må jeg bare gi alt jeg har de siste løpene. Det er mange som er slitne, og det kan gi forskjellige utslag.

I verdenscupen sammenlagt står det mellom svenske Helena Jonsson og Kati Wilhelm fra Tyskland. Begge havnet et stykke ned på resultatlistene fredag. Lørdag er det jaktstart i Khanty-Mansiysk.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder