SATT UT AV SPILL: Ole Einar Bjørndalen velger trolig å trekke seg fra skiskytter-NM denne uken. Foto:Lise Åserud,NTB Scanpix

Syk Bjørndalen går glipp av NM

Sesongen trolig over

Skulle konkurrert mot nevøen

Skiskytter Ole Einar Bjørndalen (41) er syk og må trolig se NM på TV.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Bjørndalen ble syk søndag morgen bare noen timer før han skulle gå fellesstarten under verdenscupavslutningen i Khanty-Mansijsk - og han er ikke blitt noe bedre etter at han kom til Norge i går.

- Slik det ser ut nå så blir de ikke noe NM på meg, sier 41-åringen til VG. I dag forsøkte han å gå seg en tur.

- Det var en dårlig opplevelse. Det gjør vondt i bihuler og lunger.

Gledet seg til å gå

Normalt sitter en slik forkjølelse i seks dager. Da ser han ingen vits i å reise til Sirdal hvor NM starter med normaldistansen onsdag og avsluttes med stafettene søndag.- Det er utelukket å gå noe renn hvis jeg ikke får trent, så jeg kommer neppe til å konkurrere, sier Bjørndalen.

Han hadde gledet seg til NM og det som skulle bli det reneste Bjørndalen-slektstreffet.

Ole Einar Bjørndalen skulle nemlig konkurrere med nevøen Dag Sander Bjørndalen (16) og sønnen til sitt søskenbarn, Martin Bjørndalen Mathisen (17).

Får ikke konkurrere med onkel

- Dag Sander har lenge sett fram til å få konkurrere med onkel. Ole Einar var før «bare» onkel, men etter hvert som interessen for skiskyting har vokst har Ole Einar blitt et stort forbilde, sier Dag Bjørndalen, faren til Dag Sander og storebror til Ole Einar Bjørndalen.

Han sier sønnen hadde gledet seg til å få noen tips fra onkel Ole Einar under NM.

- Det er synd at det ikke blir noen anledning nå. Men tips skal Dag Sander få senere. Vi får ta noen treningsturer sammen, sier Ole Einar Bjørndalen.

Etter VM i Finland og verdenscupavslutningen i Khanty-Mansijsk velger landslagsløperne å stå over onsdagens normaldistanse, men alle skal etter planen gå sprinten fredag og jaktstarten lørdag.

- Landslagsutøverne har gått alt i VM og gjennomført en tøff tur i forbindelse med verdenscupavslutningen i Russland. For å begrense risikoen for sykdom på tampen av sesongen mener vi det er best at de ikke går 20-kilometeren. Påkjenningen blir for stor, sier landslagssjef Per Arne Botnan til VG.

PS! Det er satt opp kongepokal på fredagens sprint.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder