NESTEN - IGJEN: Tiril Eckhoff har drøyt 40 sekunder å ta igjen på Gabriela Soukalova i søndagens jaktstart etter at hun ble nummer fem på dagens sprint. Foto: Jostein Magnussen , VG

Været ødela seierssjansen for Eckhoff

Norges håp godt fornøyd med femteplass: – Er der jeg skal være

ÖSTERSUND/OSLO (VG) Tiril Eckhoff (25) så ut til å ha gjort et kjempeløp, men da været ble bedre, forsvant Norges håp nedover resultatlisten.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Med startnummer 23 fikk Eckhoff tøffe forhold i sporet. Regn og snø gjorde det vanskelig å gå fort for de som gikk tidlig ut på 7,5-kilometeren i Östersund. Eckhoff bommet bare én gang på standplass, og tok ledelsen da hun gikk i mål, men da klarværet kom til Sverige, mistet 25-åringen ledelsen.

VG Direkte: Vi fulgte rennet stavtak for stavtak

Tsjekkiske Gabriela Soukalova skjøt feilfritt – og hadde fordel av å gå ut som nummer 69. Dermed vant hun med 15 sekunder på den italienske overraskelsen Federica Sanfilippo, som er på pallen for første gang i verdenscupen. Ukrainske Olena Pidhrushna ble nummer tre.

Eckhoff ble beste norske på femteplass - én plass ned siden normaldistansen tidligere i uken.

– Dette var en grei start. Det ble ikke pallen, men jeg er i hvert fall med der jeg skal være, sier Tiril Eckhoff til VG.

BESTE NORSKE: Tiril Eckhoff etter målgang på sprinten. Foto: Jostein Magnussen , VG

Klar for jaktstart

På spørsmål om det var en fordel å gå ut senere på 7,5-kilometeren, svarer Eckhoff:

– Du skal ikke se bort fra det. Jeg vet ikke, men det var tøft i løypa da jeg gikk. Og de som traff i dag gikk fort.

Søndag er det jaktstart i Östersund. Der har Eckhoff 40,4 sekunder å ta igjen på Gabriela Soukalova. Etter en fjerde- og en femteplass i sesongens to første renn, er hun optimistisk med tanke på morgendagen.

– Jeg har et bra utgangspunkt. Det blir gøy!

I motsetning til Eckhoff valgte vinneren Soukalova å starte mye senere med startnummer 69.

– Det var bra å starte såpass sent. Det var nok tøffere forhold for de som gikk først. En bra avgjørelse av treneren min, sier Soukalova etter sin 9. verdenscupseier.

Sesongåpningen: Eckhoff var nær pallen

Middels norsk dag

Lørdag stilte Norge med fire skiskyttere på kvinnenes 7,5 kilometer. Først ut gikk Marte Olsbu, med startnummer 12. Tiril Eckhoff fulgte etter henne som 23. kvinne.

Men til tross for at begge åpnet bra i sporet, fikk de norske trøbbel på standplass. Både Olsbu og Eckhoff fikk én strafferunde på liggende skyting. Eckhoff hadde imidlertid så god fart i sporet at hun holdt følge med de aller beste etter første skyting.

På stående skjøt både Olsbu og Eckhoff fem treff. For Olsbu gjorde det at hun fikk et godt løp. For Eckhoff gjorde ni treff på ti mulige at hun var med i kampen om seieren.

På sin siste runde gjorde Eckhoff en kjempeinnsats, men den norske favoritten slet med vanskelige forhold. Selv om hun tok ledelsen i mål, ble det etter hvert tydelig at de bak ville slå henne.

Resultatlisten:

1. Gabriela Soukalova

2. Federica Sanfilippo + 15,0

3. Olena Pidhrushna + 38,4

4. Franziska Preuss + 39,8

5. Tiril Eckhoff + 40,4


Øvrige norske:

26. Marte Olsbu + 1.23,7

33. Fanny Horn Birkeland + 1.38,0

38. Synnøve Solemdal + 1.52,0

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder