FORBRØDRING: Johannes Thingnes Bø (til venstre) og Tarjei Bø var i fyr og flamme da førsnevnte vant OL-gull på normaldistansen. Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Bø-brødrene droppet stadionbesøk før OL: - Dristig

PYEONGCHANG (VG) Tarjei Bø og broren Johannes hadde aldri vært på skiskytterarenaen i Pyeongchang før OL startet. Ekspert Halvard Hanevold tror det kan ha bidratt til den svake åpningen på mesterskapet.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Den tidligere skiskytteren som tok stafettgull og bronse på sprinten under verdensmesterskapet her i Pyeongchang tilbake i 2009, mener det er åpenbare fordeler med å ha konkurrert på OL-arenaen tidligere.

LIVE 12.15: Skiskytterstafett herrer

– Det er litt dristig. Når du skal forberede deg til et OL så er det veldig godt å ha noen bilder i hodet, hva slags kontekst du skal konkurrere i, å ha vært gjennom logistikken, ha prøvd inngangen til standplass og ikke minst prøvd vinden, sier Hanevold.

les også

Bjørndalen så kona Darja Domratsjeva gå inn til stafettgull: - Helt vanvittig!

Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø og Emil Hegle Svendsen sto av ulike årsaker alle over forrige sesongs prøve-OL. Forrige gang Svendsen konkurrerte her var tilbake i 2009 under VM.

– Helt krise

– De gjør jo sin vurdering, men jeg kan bare snakke om fordelene ved å ha vært her før. Det er mye en kan ta med seg for å skreddersy jobben inn mot mesterskapet. Det er viktig både mentalt og fysisk, mener NRK-eksperten.

- Jeg skal ikke kritisere, men for meg var det helt krise å ikke ha vært på et sted hvor jeg skulle konkurrere. Noen tar det på sparket, det klarte ikke jeg. Det de gjorde på åpningsdistansen bar kanskje preg av at de ikke var 100 prosent klar. Det var kanskje OL-nerver, så var det kaldt og så kom vinden.

For ordens skyld: Tarjei Bø ble nummer 13 på sprinten, Johannes Thingnes Bø nummer 31.

– Det er ikke noe «must» å ha vært på en stadion før. Jeg tror ikke Emil (Hegle Svendsen) hadde vært i Sotsji før han vant OL-gullet der, sier Tarjei Bø til VG.

– Vi visste at det kom til å bli vind, det har vi visst i ni år siden Ole Einar (Bjørndalen) gikk VM her. Det var ikke nytt for oss.

– Ikke noe tema

Lillebror Johannes Thingnes Bø fikk det gullet han kom for da han vant normaldistansen. Han minner om at det er langt til Sør-Korea og at det er mange hensyn som skal tas midt i en sesong.

– Det hadde sikkert ikke gjort noe om vi hadde vært her før, men jeg har vunnet mange skirenn på første forsøk på en ny plass. Det har aldri vært noe tema for du må alltid teste ut løyper. Jeg føler at det ikke har noen innvirkning på det som har skjedd her i dette mesterskapet. At jeg skjøt fire bom på sprinten skyldes ikke at jeg sto over prøve-OL i fjor, sier Thingnes Bø.

PS! Når skiskytterherrene går stafett klokken 12.15 på fredag, er det med Emil Hegle Svendsen (32) på siste etappe.
Det var usikkert om han eller Johannes Tingnes Bø (24) skulle få ansvaret, men Eurosport melder nå at valget falt på lagets eldstemann.

Lars Helge Birkeland (30) går første etappe, Tarjei Bø (29) på andre og Thingnes Bø går den tredje. Dermed skal yngste bror Bø gå mot Martin Fourcade, som er satt på tredjeetappen for Frankrike.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder