Klønete fall ødela for Norge – pallen glapp på stafetten

Norge hadde pallen i sikte på kvinnenes stafett, og var på skuddhold etter andre veksling. Så gikk Karoline Knotten (24) i bakken.

Publisert:

– Det er jeg som ødela i dag. Det er ikke noe å legge skjul på at vi hadde kommet på pallen om ikke jeg hadde klønet det til. Jeg beklager, sa en nedbrutt Knotten til NRK.

På den tredje etappen gikk det galt. Uheldige Knotten kjørte skiene inn i hverandre.

– Børsa hennes er jo ødelagt. Reservebørsa skal være skutt inn, men den er jo ikke tilpasset Karoline, kommenterte Ingrid Landmark Tandrevold, som gikk annenetappen for Norge.

les også

Bekymret før VM-stafetten: – Det er aldeles for dårlig

Men Knotten byttet ikke til reservebørsa, og leverte meget bra på standplass til tross for fallet. Hun klarte seg med ett ekstraskudd.

– Jeg vil heller si at måten hun taklet skytingen på etter at hun falt reddet en god fjerdeplass for Norge, sa NRK-ekspert Ola Lunde.

– Det er helt utrolig. Det var nok en av dagens prestasjoner, sa NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith.

UHELDIG: Karoline Knotten gikk den tredje etappen for Norge. Fallet ble skjebnesvangert. Foto: Petr David Josek / TT NYHETSBYRÅN

Likevel var det ikke langt unna for Norge. Tiril Eckhoff holdt på å ta inn Tsjekkias forsprang på 50 sekunder, og hadde hun unngått bom på sitt siste stående skudd, ville hun hatt gode muligheter for å redde en pallplass.

En fantastisk sisteetappe av Tiril Eckhoff var imidlertid ikke nok. Det ble bare fjerdeplass for Norge – 14 sekunder bak tredjeplassen.

Etappen var preget av knall, fall og ujevn skyting.

les også

Thingnes Bø og Fourcade slått av tidligere dopingutestengt russer: – Får ikke min respekt

Østerrike måtte bryte stafetten fordi de ikke hadde noen reservebørse da Lisa Hauser falt og ødela børsa, mens italienske Nicole Gontier bommet utrolige åtte (!) ganger på samme ståendeserie.

Russland vant foran Tyskland og Tsjekkia.

Theckla Brun-Lie gikk førsteetappen for Norge.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder