VIL LÆRE: Øyvind Hammer (35) er ikke i tvil om at Kåre Conradi (33), Ole Einar Bjørndalen (31) og Marian Aas Hansen (29) har mye å tilføre hverandre. Foto: Gøran Bohlin

Conradi og Bjørndalen sammen mot OL

HOCHFILZEN (VG) De er enere på hvert sitt felt. Nå starter teaterstjernen Kåre Conradi (33) et tett samarbeid med Ole Einar Bjørndalen (31). Målet er å gjøre hverandre mentalt bedre.

  • Dag Langholm
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Sammen med samboer og sangerinne Marian Aas Hansen (29) går Conradi på prosjektet med stor lyst. I går møttes de tre - og initiativtager Øyvind Hammer (35), Ole Einars mentale rådgiver, på Hotel Edelweiss i VM-byen Hochfilzen.

Og etter Bjørndalens skuffende 6.-plass kunne de konstatere at det fortsatt finnes rom for forbedring.

- Jeg har vanvittig mye å lære av Ole Einar, som jeg ser på som en unik idrettsutøver. Derfor er jeg så glad for at Marian og jeg får lov til å være med i prosjektet, sier Conradi på Hotel Edelweiss i østerrikske Hochfilzen.

Etter 53. seirer i v-cupen, fem OL-gull og fem VM-titler, leter Ole Einar Bjørndalen fortsatt etter enere, som kan utvikle ham videre.

- På Olympiatoppen kan utøvere i forskjellige idretter lære av hverandre. Jeg finner ikke lenger idrettskolleger som har det samme å tilføre meg som folk utenfor idretten. De ser livet på en annen måte. Som skiskytter må jeg lykkes i en kort periode. På teatret må de være topp skjerpet over en lengre tid. Vi har utvilsomt mye å lære av hverandre, sier Ole Einar.

Bommet

På gårsdagens 20 kilometer, sprakk Bjørndalen nettopp «på oppløpssiden», og pådro seg hele tre bomskudd på siste stående skyting (6.-plass).

- Jeg brukte nok for mye krefter i sporet før siste stående skyting. Det gjør meg enda mer inspirert foran lørdagens stafett og søndagens fellesstart, sier Ole Einar.

Gårsdagens 6.-plass dempet ikke Kåre Conradis beundring for skiskytteren.

- Ole Einar er en ener til å yte sitt beste over en lengre periode (åtte strake seirer før i går). Han yter når det gjelder. På scenen kan det være mange rare ting som kan ta bort fokuset vårt. Vi kan slite med prestasjonsangst, miste konsentrasjonen og hefte oss opp i en dårlig scene. Hvis vi tar dette med til neste scene, blir hele forestillingen dårlig. Vi må bli flinkere til ikke å henge oss opp i uvesentlige ting. Her har Ole Einar mye å tilføre oss, sier Kåre Conradi.

I fremtiden skal Ole Einar Bjørndalen, Kåre Conradi og Marian Aas Hansen møtes til regelmessige samtaler i regi av Øyvind Hammer. Enten under åtte øyne, eller over telefon.

- Målet er at vi alle skal bli enda bedre i januar/februar neste år. Ole Einar skal være på topp i OL i februar. Vi skal yte maksimalt når vi setter opp vårt nye show på Chat Noir, sammen med Grethe Kausland, i januar, sier Kåre Conradi.

- Unik disiplin

Både Kåre Conradi og Mariann Aas Hansen sier de er spesielt imponert over hvor ekstremt nøyaktig Ole Einar er i planleggingen for å nå sine mål.

- Ole Einar har en unik selvdisiplin. Det gjør dette prosjektet så sinnssykt inspirerende, sier Marian Aas Hansen.

- Som sponsor er vi meget glade for at vi for første gang har klart å bringe de beste utøverne fra idretten og kulturen sammen i et slikt samarbeidsprosjekt. Vi er meget spent på resultatet, sier sponsorsjef Jacob Lund i DnB Nor-konsernet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder