INGEN NORSK TRIUMF: De norske skiskyttergutta titter bort på måltavlen etter fellesstarten. Der sto beste nordmann på 4. plass, Tarjei Bø.

INGEN NORSK TRIUMF: De norske skiskyttergutta titter bort på måltavlen etter fellesstarten. Der sto beste nordmann på 4. plass, Tarjei Bø. Foto: Jostein Magnussen , VG

Bjørndalen sviktet - Bø gikk seg opp 25 (!) plasser

Veteranen etter fem bom: – Jeg ble overivrig

ÖSTERSUND/OSLO (VG) Som sterkeste norske kort på dagens jaktstart sviktet Ole Einar Bjørndalen (41) fullstendig. Før siste skyting hadde veteranen bommet fem ganger.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Da ble det tungt å gjøre noe som helst med overlegne Martin Fourcade. Franskmannen hadde et godt forsprang etter sprinten i går og kunne innkassere sin tiende seier i Östersund gjennom sin karriere. Arnd Peiffer fra Tyskland og franske Quentin Fillon Maillet tok andre- og tredjeplassen.

Bjørndalen hadde en tredjeplass som utgangspunkt før jaktstarten, men endte til slutt som nummer 11 - over halvannet minutt bak Fourcade.

– Jeg følte meg veldig bra på skytebanen, selv om det ikke ser slik ut. Jeg ble kanskje litt overivrig og kliner til litt for mye. Da gikk det ikke så bra, sier Bjørndalen.

Bø gikk seg opp 25 plasser

Martin Fourcade tok seg tid til å skøyte siste delen av oppløpet med det franske flagget i hånden. Foto: Jostein Magnussen, VG ,

Dermed ble det ingen norsk pallplass i dag, men løpet til Tarjei Bø varmet i hvert fall ihuga skiskytter-entusiaster. Etter gårsdagens tunge 29. plass gikk eldstebror Bø seg opp hele 25 plasser. Han ble nemlig nummer fire i dag, mens Emil Hegle Svendsen tok femteplassen.

Bø var raskest av alle i sporet i dag.

– Det var kjempebra i løypa. Jeg liker å gå ut litt bak jaktstart, det er en kul utfordring. Kan gi bånn gass. Jeg gikk alt jeg hadde på førsterunden og likevel hadde jeg masse krefter på sisterunden, sier Tarjei Bø.

Han klarte seg med to bom.

– Skyter for dårlig

– Jeg er vel den som har skutt dårligst av de norske her i Östersund, så jeg er ikke fornøyd. Jeg har ikke mestret vinden. Det har vært vanskelig. Men vi skyter også for dårlig som lag og det varierer veldig. Vi har alle en god dag, så har alle to dager. Vi må bli mer stabile.

Johannes Thingnes Bø noterte seg for hele syv bomskudd. Da ble det ikke noe bedre enn 16. plass - til tross for at han gikk ut som nummer seks fra start på jaktstarten.

Lars Helge Birkeland gikk seg opp 33 plasser og var godt fornøyd med en 25. plass og bare ett bomskudd. Henrik L´Abée-Lund hadde en dårlig dag på standplass, fikk seks strafferunder og endte på en 47. plass.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder