SLITEN: Marte Olsbu beskrev dagens sisterunde som «helt forferdelig».

SLITEN: Marte Olsbu beskrev dagens sisterunde som «helt forferdelig». Foto: AFP

Sliten Olsbu misset pallen etter skyte-thriller: – Jeg savner formen min

Marte Olsbu (26) gikk seg inn på pallen i går, men i dag tok kreftene slutt etter et nervedrama på siste stående skyting.

Lillian Holden
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Jeg gjorde mitt beste, men jeg kjenner det er tidlig å skulle gå to tøffe løp. Jeg var helt tom for krefter, sier Olsbu til NRK.

Olsbu hevdet hun hadde «syre fra tærne og opp til øra» etter sprinten i går, da hun sikret seg en tredjeplass. En sterk prestasjon - like før sesongstart i høst måtte Olsbu opereres for blindtarmbetennelse, og ble satt litt tilbake.

– Sisterunden i dag var helt forferdelig. Jeg savner formen min! Det hadde vært moro å få være med og greie å holde følge, men jeg hadde ikke sjanse, sier hun.

Les også: Marte er ikke alene om å ha vært syk...

Olsbu ledet deler av dagens jaktstart, og kunne kjempet om seieren dersom hun hadde skutt fullt hus på siste stående skyting. Men da kom bommen som ikke skulle komme, og hun endte med å kjempe med åtte andre jenter om en plass på pallen. Det ble for tøft, og Olsbu ble til slutt nummer ni.

VG LIVE: Vi fulgte jentenes jaktstart minutt for minutt

Sterke liggende serier

Olsbu gikk ut drøye 21 sekunder bak tyske Laura Dahlmeier, med andre ord en knapp strafferunde.

Olsbu leverte fullt hus på første skyting, og gjentok bedriften på den andre - i forrykende tempo. Det sendte henne ut i ledelse etter halvgått løp, mens favoritter som sprintvinner Dahlmeier og Gabriela Koukalova leverte bomskudd og havnet langt bak på lista.

I og med at Olsbu fikk noen treningsuker amputert i høst var det spennende å se hvordan det fungerte i sporet. Før den første stående skytingen ble hun hentet inn igjen av Kaisa Mäkärainen og Franziska Hildebrand, og den trioen holdt et høyt tempo.

Sett denne? Bjørndalen drar inn over 10 millioner på sponsoravtaler

Olsbu har tidligere vist seg sterkere på stående skyting enn på liggende, noe som ga håp om nok en pallplass før tredje skyting. Olsbu kom først inn på standplass, stilte seg ved skive én - og bommet på første skudd.

Men det gjorde de som sto sammen med henne også, og selv om Olsbu måtte i strafferunden gikk hun ut i ledelsen, med fire løpere hakk i hæl. De hentet henne igjen ute på den nest siste runden, og Olsbu ble gående i et kobbel med fire andre jenter.

Svendsen på pallen tidligere i dag: – De siste årene har vært tunge

Kreftene tok slutt

Dermed var det duket for et nervedrama på siste stående.

Olsbu åpnet med treff, men skudd nummer to gikk utenfor blinken. Hun kjempet inn de siste, men måtte ut i strafferunden - det måtte mange andre også, bortsett fra Dahlmeier, som hadde kjempet seg tilbake i løpet.

Olsbu gikk ut på sisterunden i et kobbel bestående av åtte jenter, men da ble det tøft for 26-åringen. En etter en seilte fra henne, og til slutt krysset hun målstreken som nummer ni.

Laura Dahlmeier vant foran finske Mäkärainen. Tsjekkiske Eva Puskarcikova ble nummer tre.

Tiril Eckhoff hadde et tøffere utgangspunkt enn Olsbu i dag, en bom på gårsdagens sprint sendte henne ut ett minutt bak ledende Dahlmeier. Men den norske skiskytterprinsessen hadde ikke dagen - det ble bom på bom på bom på bom, og Eckhoff raste nedover på resultatlistene.

Til slutt ble hun nummer 32, med seks strafferunder i boka. Hilde Fenne ble tredje beste jente på en 36. plass, mens Fanny Horn Birkeland raste nedover på resultatlistene og ble nummer 43.

Eckhoff etter forrige jaktstart: – Hadde mest lyst til å gi meg

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder