TRENER TSJEKKERNE: Anders Magnus Bratli, her fotografert på kommende sesongs VM-arena i Östersund, er nå assistent på det tsjekkiske herrelandslaget i skiskyting. Foto: PRIVAT

Tsjekkia får to norske skiskyttertrenere

Det blir ikke bare én norsk trener i tsjekkisk skiskyting denne sesongen, det blir to.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Egil Gjelland (44) skal trene de tsjekkiske skiskytterkvinnene i hvert fall i ett år, og han får en norsk kollega å samarbeide med på herrelandslaget.

Anders Magnus Bratli har allerede vært i gang siden midten av mai og har jobben som en av tre trenere på herrelandslaget til Tsjekkia.

De to nordmennene blir de første utlendingene som trener et skiskytterlandslag i Tsjekkia.

– Det er ikke veldig vanlig med to utenlandske trenere fra samme land, så det er litt moro, sier Bratli til VG.

Han har drevet med skiskyting siden han var 10 år gammel og har blant annet tre gull i junior-VM, en sammenlagtseier i norgescupen for seniorer og en 4. plass i NM som beste resultater.

les også

Kongen spøkte med Svendsen: – Du er fortsatt med?

I fjor høst sa han ja til tilbudet om å bli landslagstrener i skiskyting i Kina. Bratli ble hovedtrener med ansvar for skyting og fysisk trening. Oppholdet ble ikke slik han hadde forventet.

– Jeg var i Kina i vinter, men det var så mye rot at jeg begynte å se etter andre muligheter. Da tilbudet kom fra Tsjekkia og det kinesiske skiskytterforbundet fortsatt ikke kunne gi meg noe konkret tilbud, var valget enkelt.

Det er Zdenek Vitek, tidligere landslagstrener for kvinnene, som nå er hovedtrener for herrene.

Norsk samarbeid

– Jeg kommer til å ha mest ansvar for ski, teknikk og styrketrening, men vi er tre trenere som samarbeider på alle områder. Jeg blir med laget til vinterens verdenscup, mens den tredje treneren blir med til IBU-cupen, forteller Anders Magnus Bratli.

les også

Russland «strøket» fra skiskytterkartet – Ola Lunde: Brutalt

Han er allerede på sin tredje treningssamling med det lille tsjekkiske landslaget som består av fem eliteutøvere: Michal Krcmar, Ondrej Moravec, Michal Slesingr, Adam Vaclavik og Tomás Krupcík.

Nå som Egil Gjelland også er klar for «landslaget» blir det en god del kontakt mellom de to nordmennene.

– Det blir det, men foreløpig har jeg ikke oversikt over deres samlingsplan. Vi kommer nok til å trene en del sammen også blir det jo reising og trening i forbindelse med verdenscupen, sier Anders Magnus Bratli.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder