SMØRBLID: En lettet og glad Tiril Eckhoff mottar hyllesten på premieutdelingen etter sprintseieren i Anterselva. Foto: ALBERTO PIZZOLI / AFP

Thingnes Bø: - Tiril er tidenes outsider i OL

– Perfekt timing, mener Johannes Thingnes Bø om Tiril Eckhoffs «gulløp» 21 dager før OL-sprinten.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

For første gang denne sesongen - i åttende forsøk - traff Tiril Eckhoff (27) på alt i et verdenscuprenn, og da var smilet tilbake der hun sto øverst på pallen i Anterselva.

Veien dit har nemlig vært uvanlig lang med en 52., en 78. og 50. plass på sesongens sprintøvelser. Derfor var hun ikke noen favoritt da hun stilte til start i det som var en generalprøve før OL-sprinten.

– Jeg er veldig, veldig glad, for jeg har hatt en tøff sesong, fortalte Eckhoff da hun tok plass mellom Laura Dahlmeier (2. plass) og Veronika Vitkova (3. plass) på pressekonferansen etter den 7,5 kilometer lange oppvisningen i postkortaktige Anterselva.

les også

Skiskytternes dom over verdenscupstedene

Pluss content

Oppvisningen imponerte et annet gullhåp, Johannes Thingnes Bø.

– Alle vet at det er veldig vanskelig å slå Tiril når hun skyter 0–0. Og på sprinten skjedde det igjen, rett før OL! Perfekt timing. Tiril med 0–0 i OL betyr gull. Ja, det finnes større favoritter, men hun er tidenes outsider og jeg har tro på at hun tar gull på sprinten i OL, sier Johannes Thingnes Bø til VG.

Han skal selv i aksjon på herrenes sprint klokken 14.15 i ettermiddag. De norske starter slik:
10. Emil Hegle Svendsen, 37. Lars Hegle Birkeland, 42. Johannes Thingnes Bø, 43. Tarjei Bø, 85. Henrik L´Abeé-Lund og 93. Erlend Bjøntegaard.

Gjorde ting enkelt

Thingnes Bø kom til Anterselva med en 1. og en 3. plass fra Ruhpolding. Der ble Eckhoff nummer 58 på normaldistansen. Forklaringen var at det ble for mye konsekvenstenkning på standplass, og at det var årsaken til at hun skjøt seg bort gang på gang.

les også

Ole Einar Bjørndalen uenig i OL-vrakingen: - Det er kjipt

Samtidig var hun tydelig på at hun er en medaljekandidat i OL. – Jeg var så nervøs fordi jeg visste at jeg måtte gjøre et godt renn for å få konkurrere i OL. Da var det godt å bo på rom med Marte (Olsbu). Hun har «backet meg opp.

Etter seieren - den 5. på 153 verdenscuprenn - innrømmet 27-åringen at hun har kjent «på både angst og skrekk for skiskyting». - Men nå beviser jeg at alt er mulig, og jeg er stolt av det jeg har fått til, som hun sa til NRK.

– Jeg har gjort det for vanskelig på standplass. På sprinten gjorde jeg ting enkelt og jeg traff blinkene.

PS! OL i Pyeongchang ser du på TVNorge, Eurosport Norge og Eurosport Player fra 9. februar.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder