Thingnes Bø vant etter superfart i sporet: – Det er ikke mulig?

Det ble en fantastisk norsk dag i franske Annecy med tre norske blant de fire beste. Aller best? Som vanlig Johannes Thingnes Bø, som gikk inn til sin seier nummer 42 i Verdenscupen.

Det på samme sted som han tok sin første verdenscupseier 14. desember i 2013.

Han kom inn til siste skyting sammen med Quentin Fillon Maillet, der fylte begge, men Thingnes Bø var kjappere, og i sporet på siste runde knuste han franskmannen.

– Fillon Maillet er en av de som kan gå kjappe sisterunder, men Johannes var i en egen klasse i dag, oppsummerer Liv Grethe Skjelbreid.

Tarjei Bø så ut til å gå inn til en ny pallplass, men på slutten kom Vetle Sjåstad Christiansen, og han spurtslo Bø på jaktstartens oppløp.

Totalt ble det fem nordmenn blant de 12 beste. Erlend Bjøntegård ble nummer åtte, mens Johannes Dale ble nummer 12.

Enorm fart i sporet

Thingnes Bø gikk ut som nummer fire, 15 sekunder bak tyske Benedikt Doll som vant sprinten.

På første skyting ble det én bom, men takket være en feilfri andre skyting, og et enormt tempo i sporet i mellomtiden var han i tet sammen med storebror Tarjei og fran Fillon Maillet etter to skytinger.

– Det er ikke mulig, det er ikke mulig!? utbrøt NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith etter at Johannes Thingnes Bø bommet én gang på første skyting, gikk ut 25 sekunder bak, men hadde kortet ned avstanden til 13,8 sekunder en drøy kilometer senere.

– Det er en helt enorm fart han har, supplerte Ola Lunde.

Totalt hadde han også beste langrennstid, 7,9 sekunder foran landsmann Bjøntegård.

les også

Tarjei Bø med beste sesongstart på ni år: – Kult at vi begge kan være der

– Dette var beste dagen så langt denne sesongen for min del. Jeg følte meg ekstremt bra i løypa, men valgte å ta sjansen og beholde troen på skytinga, forklarer vinneren til NRK.

På tredje skyting bommet Tarjei Bø, mens Thingnes Bø og franskmannen fylte, og gikk inn til siste skyting sammen, hvor Thingnes Bø skaffet seg noen sekunder, og avgjorde i løypa.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder