BEST IGJEN: Johannes Thingnes Bø imponerte igjen og vant sprinten i dag. Her er han på vei ut fra skyting i ettermiddag. Foto: KIMMO BRANDT/EPA

Thingnes Bø suveren igjen – fjerde seier på rad

Johannes Thingnes Bø (26) tok sin fjerde verdenscupseier på rad da han i ettermiddag vant sprinten i Kontiolahti.

26-åringen startet rolig til han å være, fylte på liggende og gjorde jobben på stående før han koblet på turboen. I mål var han hele 21,1 sekunder foran Martin Fourcade.

Dette var Thingnes Bøs 10. verdenscupseier av de 16 rennene han har gått denne sesongen.

Han sto over fire renn da kona skulle føde. Likevel ser det ut som han vinner verdenscupen sammenlagt. I realiteten er Thingnes Bø nå 19 poeng foran Fourcade i kampen om «kula».

Alt vil bli avgjort på lørdagens jaktstart. Om Fourcade skulle vinne den må Thingnes Bø bli blant de fire beste for å sikre seg seieren i verdenscupen sammenlagt.

Vetle Sjåstad Christiansen gjorde en nær perfekt sprint i ettermiddag, skjøt 10 treff og hadde bra fart i sporet. Han kom i mål til en 4. plass. Emilien Jacquelin tok 3. plassen.

Tarjei Bø skjøt også fullt og fikk en fin-fin 5. plass.

Det var ingenting å si på den norske innsatsen med 1., 4., 5. plass og med Sturla Holm Lægreid på en 10. plass.

Rennet gikk uten publikum etter at finske myndigheter brått ombestemte seg og nektet tilskuerne adgang.

Finske myndigheter stilte krav om at det ikke kunne være mer enn 500 personer på stadion, og det kravet har det internasjonale skiskytterforbundet oppfylt. Dermed vil også kvinnenes sprint i morgen samt jaktstartene og mix-stafettene gå som planlagt.

PS! Det kom ingen amerikanske utøvere til start. De fikk det travelt med å komme seg hjem etter at president Donald Trump innførte innreiseforbud fra europeiske land til USA.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder