SEIERHERRE OG BYGGMESTER: Johannes Thingnes Bø har mange jern i ilden – både i skisporet og på Sjusjøen. Foto: Petr David Josek / TT NYHETSBYRÅN

Thingnes Bø håver inn – bygger hytte med premiepengene

Med seier i syv av ti renn denne sesongen, kan Johannes Thingnes Bø (25) smile hele veien til banken. Til TV 2 avslører han hva pengene skal gå til.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Stryningens dominans gir ikke bare verdenscuppoeng – det bidrar også til bygging av hytte.

Det sier 25-åringen til TV 2 etter å ha gått seirende ut av en nervepirrende duell med erkerival Martin Fourcade. Det ga ham hans syvende 1. plass for sesongen – hvilket betyr at han har råd til både salt i maten og litt til.

VG omtalte i desember at den norske skiskytteren gikk inn 1.46 millioner kroner på tre uker i desember, og etter seieren på lørdagens jaktstart kunne han plusse på drøye 147.000 kroner. I tillegg skal han ha tjent 117.000 kroner på 2.-plassen på fredagens sprint.

les også

Thingnes Bø har gått inn 1,46 mill. kr på tre uker

– Det er jo kjempemoro, men jeg investerer dem godt ved å bygge hytte med styrkerom på Sjusjøen. Det er noen utfordringer også, men det gjør meg til en bedre skiskytter, sier Thingnes Bø til TV 2.

Råsterk seier

Under svært krevende forhold i tyske Oberhof ble det et intens oppgjør mellom Fourcade og Thingnes Bø, som sistnevnte gikk seirende ut av. Det til tross for tre bom:

Thingnes Bø hadde overtaket helt frem til tredje skyting. Da pådro han seg en bom under vindfulle forhold. Fourcade skjøt fullt hus og Thingnes Bøs 20 sekunder lange forsprang forsvant.

les også

Bjørnestad Skar spurtet inn til sin andre verdenscupseier

De to gikk ut helt likt med kun én skyting igjen.

– En komplett skiskytter

De gikk sammen på nest siste runde, og kom helt likt inn på standplass. Fourcade kom først i gang – men bommet to ganger. Da Thingnes Bø bare noterte seg for en bom i snøkavet, hadde han forspranget hadde trengte – og gikk inn til en råsterk seier.

– Johannes var smart. Han ventet ut Fourcade som begynte å bomme. Og da var han der og klarte seg med den ene bommen, konstaterte NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith.

– Det er sterkt gjort. Han har blitt en komplett skiskytter. Det er helt fantastisk den jobben han har gjort på skytingen, supplerte Ola Lunde.

Thingnes Bø slo seg på brystkassen og brølte ut da han i ensom majestet gikk over målstreken. Dette var hans aller første seier i Oberhof.

– Nå har jeg tatt min første seier i Oberhof på en litt vanskelig dag. Men det er likt for alle. Løypen snødde litt igjen, og jeg tok igjen masse i nedoverbakken ved å kjøre i sporet til de andre. Men det var litt tricky for meg som gikk først, sier Thingnes Bø til TV 2.

les også

Svensk trippel i sprint – Falla knust i semifinalen

Pallplassen glapp for Fourcade, som til slutt ble nummer fire – hele 32.6 sekunder bak Thingnes Bø.

Arnd Peiffer sikret 2.-plassen, mens Lukas Hofer tok 3.-plassen. Begge de skjøt fullt hus på siste skyting, men var i realiteten aldri i nærheten av å true Thingnes Bø.

Tarjei Bø ble nummer 13 og Henrik L’Abée-Lund nummer 14. Erlend Bjøntegaard ble nummer 25 og Lars Helge Birkeland gikk i mål til en 28. plass.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder