NY BESTENOTERING: Marte Olsbu jublet som hun hadde vunnet på vei over målstreken i Östersund søndag, så gjorde hun også sitt beste verdenscupløp noensinne. Foto: Jostein Magnussen , VG

Olsbu med 20 treff og karrierebeste

– Det var en seier for min del

Eckhoff: – Jeg ble for ivrig i dag

ÖSTERSUND (VG) Marte Olsbu (24) traff på alt og jublet som hun hadde vunnet jaktstarten etter sjuendeplassen i Sverige.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Sykt bra av Marte å treffe på 20 skudd, sier Tiril Eckhoff etter målgang.

Hun var i utgangspunktet det norske pallhåpet søndag, men skjøt seg bort med hele fem bom. På annen skyting hadde Eckhoff muligheten til å innhente Gabriela Soukalovas forsprang da tsjekkeren måtte ut i en strafferunde, men også den norske jenta bommet en gang.

VG LIVE: Vi fulgte rennet direkte underveis her!

På den tredje skytingen forsvant alle muligheter for pallplass. 25-åringen måtte ut i to strafferunder og ramlet ned til en niendeplass. Det var også bak lagvenninne Marte Olsbu på åttendeplass.

Olsbu startet som nummer 26 og imponert stort på jaktstarten. Hun gikk seg opp til en sjuendeplass og jublet på vei over målstreken. Frolands-jenta hadde 37,2 sekunder opp til den finske vinneren Kaisa Mäkäräinen.

– Er veldig glad

Hennes beste plassering i verdenscupen før søndagens renn var en 10. plass på sprinten i Pokljuka 2014.

VARME GRATULASJONER: Marte Olsbu fikk en velfortjent klem av idrettssjef Morte Aa. Djupvik etter jaktstarten. Foto: Jostein Magnussen , VG

– Dette var skikkelig gøy. Det var ny «verdenscup-pers» og jeg er veldig glad, sier Olsbu.

– Det er sterkt å få ned 20 blinker på en jaktstart?
– Jeg var veldig skuffet etter normalen hvor jeg fikk så mange bom. Men jeg har tatt meg sammen og i idag ville jeg treffe - og jeg var ikke redd for å bomme.

– Og du jublet som en vinner da du kom i mål?
– Ja, det var en seier for min del. I fjor var det litt stang ut, så å begynne verdenscupen slik som dette, det synes jeg var deilig. Nå kan jeg senke skuldrene litt og se fremover.

Soukalova klarte ikke å forsvare seieren fra sprinten og endte på femteplass. Mäkäräinen vant foran italienske Dorothea Wierer og tyske Franziska Hildebrand. Eckhoff endte på niendeplass.

Eckhoff ble for ivrig

– Jeg ble litt for ivrig i dag. Det var en klassisk overtenning, men det var digg at Marte gjør sykt bra løp. Vi får være glad på Martes vegne i dag, sier Tiril Eckhoff som måtte ut i fem strafferunder.

Synnøve Solemdal gikk seg opp fra en 38. til 18. plass. Det ble fire bom. Fanny Horn Birkeland fikk løpet ødelagt etter et fall på tredjerunden.

– Det har bare vært tull denne helgen. Jeg skjønner ikke hva som skjer. Jeg er både gul, blå og rød og har mange sår, sier Birkeland til VG.

Hun ble nummer 34. Tre av de fem strafferundene kom etter fallet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder