PÅ HØYDETRENING: Etter verdenscuprunden i Nove Mesto i begynnelsen av februar har Ole Einar Bjørndalen forberedt seg til VM i Finland på egen hånd. Dette bildet er fra Sjusjøen i november. Foto:Jostein Magnussen,VG

Bjørndalen står over skiskytternes pre-camp

Får kjøre sitt eget løp helt fram til VM

Reiser ned fra høyden i morgen

Et skreddersydd opplegg med 13 treningsdager i høyden skal få skiskytterveteran Ole Einar Bjørndalen (41) i gullform til VM.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det betyr også at 41-åringen dropper skiskytternes treningsleir i Trysil og reiser rett til finske Kontiolahti hvor VM starter med mixstafetten 5. mars. Bjørndalen får samtidig fri fra mediene frem mesterskapet starter.- Det er noe vi er blitt enige om på forhånd, sier landslagssjef Per Arne Botnan til VG. - Hvis Ole Einar skal prestere godt i et mesterskap må han optimalisere på en litt annen måte enn de andre utøverne. Han må ta hensyn til alderen og hva som har fungert tidligere.

Mer intensivt enn før OL

Med base i Anterselva og Obertilliach har Ole Einar Bjørndalen fulgt et opplegg som han har skreddersydd sammen med landslagstrener Egil Gjelland og tidligere landslagstrener Roger Grubben.

- Treningsopplegget er bygget på samme mal som tidligere høydeopphold før mesterskap i lavlandet. Det er litt kortere og litt mer intensivt enn før OL i Sotsji, forteller Roger Grubben.

Grubben, som har vært Bjørndalens rådgiver i en årrekke, tror 41-åringen skal stille godt forberedt til start i Kontiolahti.

- Tilbakemeldingene er at høydeoppholdet har fungert bra. Usikkerheten er litt større enn i fjor ettersom prestasjonene har variert denne sesongen, og da får man ikke den sikkerheten en ønsker. Men Ole er godt forberedt og har gode sjanser til å kjempe om medaljer i Finland, tror Roger Grubben.

Gjør siste forberedelsene i Tyskland

I morgen reiser Ole Einar Bjørndalen ned fra høyden og videre til tyske Ruhpolding hvor han gjør sine siste forberedelser før VM-starten.

Landslagssjef Per Arne Botnan er klar på at Bjørndalen ikke får noen særbehandling.

- Bortsett fra et høydeopphold tidligere i sesongen har han fulgt vårt opplegg. Ole Einar har så mye erfaring at han kan tåle og tør å gjøre ting alene. Det er ikke så mange andre som har den erfaringen.

Under denne ukens treningsleir i Trysil møter også Tiril Eckhoff pressen igjen etter nedturen i Holmenkollen. Skiskytterforbundet vurderte først å skjerme 24-åringen fra mediene helt fram til VM.

- Tiril har fått ro og fred etter Holmenkollen. Hun har fått trent godt og har fått tilbake overskuddet. Da er det greit at hun tar en «runde» med mediene nå før VM, sier Per Arne Botnan.

Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø er også i gang igjen. Begge sto over rennene i Holmenkollen på grunn av sykdom.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder