Knuste Fourcade i sporet – sendte Norge til topps i stafett

Johannes Thingnes Bø (26) knuste rivalen Martin Fourcade i sporet – og sikret Norge en sterk stafettseier i Östersund lørdag kveld.

  • Knut Espen Svegaarden

For på skytebanen holdt Fourcade, minst, følge med Bø, men hadde ingen ting å stille opp med i sporet, og Frankrike endte til slutt 32 sekunder bak Norge i mål.

Johannes Dale (22) debuterte i verdenscupen, som startmann for Norge, og klarte seg meget bra. Han vekslet som nummer fem, 28 sekunder bak teten, etter feilfri liggende skyting og to ekstraskudd på stående.

– Jeg gjennomførte på en brukbar måte, men ble litt «shaky» på stående, med to ekstraskudd. Men jeg klarte meg greit ut av det, sier Dale til NRK.

Erlend Bjøntegaard overtok, og gikk Norge opp på en 2. plass, 10,6 sekunder bak ledende Sverige, etter to ekstraskudd på liggende og et ekstraskudd på stående.

– Jeg gjør en ganske bra etappe. I dag var det en stor utfordring på skytebanen, med voldsom vind, sier Bjøntegaard til NRK.

DUELL: Johannes Thingnes Bø slo, igjen, rivalen Martin Fourcade (31) – og Norge vant en sterk stafettseier i Östersund. Foto: Jostein Magnussen

Tarjei Bø, som har vært i kjempeform i vinter, hadde 3. etappen, og han gikk en glimrende etappe. Bø vekslet 11,3 sekunder foran Frankrike, i tet, etter å ha brukt et ekstraskudd på begge seriene sine. Han sendte lillebror Johannes Thingnes Bø ut – mot super-rivalen Martin Fourcade.

På den liggende skytingen virket det som Johannes Thingnes Bø hadde kontroll, men med et ekstraskudd, samtidig som Fourcade skjøt feilfritt, så var ledelsen skrumpet til 8,4 sekunder ut på runden mellom liggende og stående skyting.

Johannes Thingnes Bø hadde øket igjen, til 15 sekunder, da de to rivalene kom inn til siste skyting. Bø brukte et ekstraskudd, men igjen skjøt Fourcade fullt. Ut fra siste skyting var avstanden nede i syv sekunder ...

Men i sporet var franskmannen sjanseløs. Han prøvde ikke å ta opp kampen med Johannes Thingnes Bø i det hele tatt.

Skiskytterne fortsetter nå verdenscupen i Hochfilzen, med første renn fredag.

Mer om

  1. Skiskyting
  2. Johannes Thingnes Bø
  3. Tarjei Bø
  4. Vintersport

Flere artikler

  1. Dobbelttriumf for de norske skiskytterne

  2. Thingnes Bø vant – tok sin 40. seier: – Var stang inn

  3. Thingnes Bø avgjorde stafett-thriller: – En stor dag

  4. Thingnes Bø vant verdenscupen sammenlagt etter skytedrama

  5. Bø-brødrene sikret dobbelt norsk i Östersund: – Det er kult

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder