SISTE LØP: Den finske skiskytteren Kajsa Mäkärainen feires på nært hold etter å ha gått i mål for siste gang som aktiv utøver. Foto: KIMMO BRANDT / COMPIC

Skiskytterne delte ut klemmer etter målgang: – Galskap

Tiril Eckhoff (29) hadde alle tiders mulighet til å vinne verdenscupen sammenlagt, men sprakk på siste skyting. Det som skjedde etter målgang vakte oppsikt.

  • Jostein Magnussen

Coronaviruset har ført til avlysinger av helgens begivenheter i langrennssporet, alpinbakken og fotballbanen, men skiskytterne valgte lørdag å gjennomføre jaktstart for kvinner og menn. I målområdet etter løpet var det lite som vitnet om panikk for å bli smittet, der utøvere klemte hverandre, delte ut håndtrykk og tett-i-tett poserte foran kamera.

– Galskap, rett og slett, mener NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith på Twitter. Han svarer på et innlegg fra TV 2s Kasper Wikestad og skriver videre at de «åpenbart ikke har skjønt alvoret».

VGs kommentator, Leif Welhaven, mener at rennet aldri burde vært avholdt.

Drama fra start

Dorothea Wierer hadde åtte poengs ledelse til Eckhoff i sammendraget før dagens jaktstart i Finland. Dermed var Eckhoff avhengig av å holde den italienske skiskytteren bak seg.

På første skyting fikk Eckhoff to runder, mens Wierer klarte seg med én. Dermed var det fordel Wierer i kampen om kula.

På andre skyting var det status quo. Eckhoff fikk en runde i likhet med Wierer. Eckhoff gikk ut på 5. plass, Wierer på 9. Dermed var de A-poeng i sammendraget med to skytinger igjen.

På første stående skyting klinte Eckhoff til med fem treff og gikk ut i tet, mens Wierer måtte ut i to strafferunder og var plutselig minuttet bak.

Så kom sprekken på siste skyting. Eckhoff bommet tre ganger og mistet ledelsen, mens Wierer klarte seg med én runde.

Bare nesten

I mål kom Eckhoff inn på en 10. plass, mens Wierer ble nummer 11. Dermed vant italieneren verdenscupen sammenlagt - akkurat som i fjor.

– Det har akkurat gått opp for meg, det er helt utrolig og er vanskelig å skjønne. Jeg trodde ikke jeg skulle klare det. Jeg var langt bak og jeg hadde ingen god skyting heller. Trenerne ba meg om å kjempe, jeg ga alt og det holdt til slutt, sier Dorothea Wierer.

Wierer endte på 793 poeng, Eckhoff fikk 786. Syv poeng skilte de to. Eckhoff, som har hatt en eventyrlig sesong med syv seirer, kan trøste seg med at hun vant jaktstart-cupen.

En gråtende Julia Simon tok sin første verdenscuptriumf og vant jaktstarten foran Selina Gasparin og Liza Vittozzi.

PS! Kaisa Mäkäräinen, nummer fire i dag, gjorde som Martin Fourcade, og satte karrierepunktum på sin hjemmebane i Kontiolahti.

Mer om

  1. Vintersport
  2. Tiril Eckhoff

Flere artikler

  1. Thingnes Bø rett hjem i karantene

  2. Dobbeltseier for Herrmann – Eckhoff på pallen

  3. I dag kan Eckhoff og Bø bli historiske

  4. Eckhoff vant: – Nå vet jeg bitte litt om hvordan Thingnes Bø har hatt det

  5. VM-bronse til Røiseland etter thrilleravslutning: – Kjempefornøyd

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder