SUVEREN: Anastasia Kuzmina hilser på Kollen-publikum på vei inn til jaktstart-seier. Hun gikk et av sine beste løp i Holmenkollen og vant med over halvannet minutt. Foto: Jostein Magnussen

Norsk sprekk i Kollen, Kuzmina overlegen: - Vil huske dagen lenge

HOLMENKOLLEN (VG) Både Marte Olsbu Røiseland og Tiril Eckhoff var i angrepsposisjon på dagens jaktstart, men dårlig skyting ødela på hjemmebane.

Begge gikk ut drøye halvminuttet bak Anastasia Kuzmina (34) fra Slovakia, men tre bom for Olsbu Røiseland og fire for Eckhoff ble for mye for å kjempe om pallen på kvinnens 10 kilometer jaktstart. Til slutt ble Olsbu Røiseland nummer fire. Eckhoff ble nummer seks.

les også

Thingnes Bøs suksessesong: Har rundet 4 mill. kr bare i premiepenger

Vinterstudio: Vi fulgte jaktstarten her

Men dagens klareste vinner var Kuzmina. Hun gikk ut først, og etter 20 lynraske treff og god fart i sporet, tok hun en overlegen seier, 1 minutt og 42 sekunder foran Denise Herrmann fra Tyskland. Hanna Öberg fra Sverige ble nummer tre, drøye to minutter bak Kuzmina.

Dette er Kuzminas nest siste renn før hun legger opp.

les også

Skiskytter-jentene vant nasjonscupen - Kuzmina legger opp

– Det var bare en god dag - en dag jeg har ventet lenge på og jeg vil huske denne dagen lenge, sier Kuzmina etter oppvisningen i Kollen. Hun kunne kostet på seg fire strafferunder på siste skyting og likevel vunnet.

I morgen er det slutt.

- Jeg prøver ikke å tenke på morradagen. Jeg skal nyte denne dagen til den er over. I morgen er en ny dag og nye muligheter. Jeg skal gjøre mitt beste, men holde følelsene tilbake til etter konkurransen og vise Anastasia som en profesjonell utøver og ikke en kvinne som akkurat er ferdig med sin sportskarriere og gråter, sier Kuzmina.

Hun tok sin sjette verdenscupseier i Holmenkollen av 16 mulige og er dermed den mestvinnende kvinneutøveren på arenaen.

– Utrolig imponerende

– Det er utrolig imponerende å skyte 20 treff, sier Tiril Eckhoff om Kuzmina, den eneste som traff på alt i dag. Selv ble hun litt for hissig på grøten.

– Jeg var det og det var litt kjipt, for jeg var en bom unna pallen. Det var det jeg hadde i dag, men jeg er stolt av at jeg sto på og prøvde.

Marte Olsbu Røiseland ser fram til søndagen og fellesstarten. Da må hun slå Kuzmina for å ta 3. plassen i verdenscupen sammenlagt.

– Det blir et rotterace uten like, sier Olsbu Røiseland som har nok av 4. plasser fra før denne sesongen med seks i tallet.

– Nei, nå har det vært nok 4. plasser, sier Olsbu Røiseland.

VAR MED LENGE: Tiril Eckhoff (t.v.) og Marte Olsbu på vei ut fra skyting under jaktstarten. Foto: Jostein Magnussen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder