Trippelt norsk på skiskyttersprinten: – Det var kjempedeilig!

Snakk om storeslem! Pallen på dagens skiskyttersprint ble helnorsk, med et brødrepar på toppen.

  • Lillian Holden
  • Geir Juva
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Dette var kjempedeilig! Dere lager jo så mange negative overskrifter, så det var på tide å slå tilbake, ler Johannes Thingnes Bø til NRK.

Det ble til slutt han som kunne klatre aller øverst på dagens sprintpall i Ruhpolding. Men marginen ned til nummer to var liten - tre fattige sekunder. Og andreplassen, den var det storebror Tarjei Bø som tok.

– Jeg skjønte at det ville bli tett, slår han fast.

Dette var første helnorske seierspall i verdenscupen i herreskiskyting siden 14. februar 2009, da Ole Einar Bjørndalen, Lars Berger og Halvard Hanevold toppet etter VM-sprinten i Pyeongchang.

Sett denne? Ville gi 600.000 for Bjørndalens gullski

Svendsen kriget seg på pallen

Ikke nok med at brødrene Bø leverte en knallsprint og gikk helt til topps, for bak dem i sporet i de tyske skogene kom Emil Hegle Svendsen. I likhet med lagkompisene leverte også han to fulle hus på standplass.

Svendsen meldte seg på i seierskampen, men greide ikke å hamle opp med brødrene Bø. Til slutt gikk han inn til tredjeplass, 7,6 sekunder bak vinneren.

Fourcades Northug-stikk: – Jeg liker ikke imaget hans

Martin Fourcade har gitt nordmennene nesestyvere gang på gang de siste sesongene og i dag startet han et stykke bak rivalene. Men én bom på første skyting skapte trøbbel for franskmannen.

Riktignok hentet han seg inn igjen på stående, og han leverte dagens beste langrennstid. Men det holdt ikke i kampen mot de norske. Til tross for en avslutning det luktet svidd av, hadde ikke Fourcade sekundene på sin side, og han krysset målstreken som nummer fire.

Sett denne? Slik skal Eckhoff takle VM-presset

Revansjelyst

– Det ble et spennende løp. Men jeg var revansjesugen i dag, forteller Johannes Bø.

Han har kjempet i motbakke denne sesongen, og ikke truffet særlig godt i de løpene han har gått. Men juleferien ga ham motivasjon til å slå tilbake.

– Jeg var veldig motivert for nye renn. I dag fikk jeg et tidlig startnummer, og det tror jeg er en fordel, sier han.

Også storebror Tarjei var svært godt fornøyd med sitt løp.

– Det var egentlig kjempebra. Det var veldig harde forhold i dag, og knallharde løyper. Jeg visste at jeg måtte åpne hardt og skyte fullt. Det greide jeg, slår han fast.

Erlend Bjøntegaard ble for øvrig nummer 17, også han med to fulle hus. Lars Helge Birkeland ble nummer 26, med én bom.

PS! Herrene skal gå jaktstart i morgen, klokken 12.40. Løpet følger du på NRK 2.

Les også: Disse grepene skal gjøre skiskytterjentene gode nok til VM-gull

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder