Hovedinnhold

Bø: - Skjønner tyskeren er sint

Norsk sølv og bronse i VM i skiskyting

JUBLET FOR BRONSE: Tarjei Bø innrømmer at han bevisst skiftet bane rett før oppløpet for å hindre tyske Arnd Peiffer. Foto: AFP
JUBLET FOR BRONSE: Tarjei Bø innrømmer at han bevisst skiftet bane rett før oppløpet for å hindre tyske Arnd Peiffer. Foto: AFP
KHANTY-MANSIJSK (VG Nett) Tarjei Bø hisset på seg tyske Arnd Peiffer da han skiftet bane rett før målgang under VM i skiskyting.

Tips oss

Vi følger VM i skiskyting.

Martin Fourcade ble verdensmester på 12,5 km jaktstart menn. Mens Emil Hegle Svendsen kapret sølvet.

- Jeg skulle gjerne tatt gull i dag, men samtidig er jeg glad for å sitte her for tredje dag på rad, sa Bø på pressekonferansen etterpå.

- Men det var hardt i dag, kjempehardt. Da jeg snudde meg etter siste skyting så jeg Emil kommer 20 meter bak. Da visste jeg at han ville ta meg igjen, fortsetter han.

- Brøt ikke reglene

Arnd Peiffer som havnet på fjerdeplass var forbannet på Bø etter innspurten. Nordmannen byttet spor rett før oppløpet, men TV-bildene viser at det skjedde rett i forkant av grensen for når du kan endre bane. Bø mener manøvren gjorde at han fikk medalje.

- Jeg brøt ingen regler. Det var nok konkurranseinstinktet mitt som slo inn der. Jeg ville komme først i mål og gikk ut til siden like før valget av korridor, forklarte Tarjei Bø.

- Jeg skjønner at han er sint. Det ville jeg også vært, la han til.

Emil Hegle Svendsen innrømmet etterpå at diskusjonen rundt hvorvidt han skulle gå langrennsstafetten i Holmenkollen har kostet krefter den siste uka.

- Medaljen gir en god trygghetsfølelse. Herfra kan det bare gå en vei. Jeg har tro på flere medaljer utover i uka, og gull er fremdeles målet mitt, sa Hegle Svendsen.

Dårlig dag for Bjørndalen

Lars Berger ble nummer 19, mens Ole Einar Bjørndalen havnet på 24. plass.

- I dag var det ikke bra i hele tatt. Jeg får ta noen dager av, og komme sterkere tilbake, sa Bjørndalen, som mente han var nede på bunn.

- Men det er ikke så mye som skal justeres, før det er bedre igjen, la han til.

Referat:  VG Nett fulgte øvelsen direkte.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Skiskyting

Se neste 5 fra Skiskyting