Hovedinnhold

Bjørndalen: - For streng til å bli trener

IKKE NOE GODT TRENEREMNE: Ole Einar Bjørndalen sier han ikke kan trene eliteløpere. Foto: Jostein Magnussen, VG
IKKE NOE GODT TRENEREMNE: Ole Einar Bjørndalen sier han ikke kan trene eliteløpere. Foto: Jostein Magnussen, VG
(VG Nett) Ole Einar Bjørndalen (38) tror ikke han har noen fremtid som trener - i hvert fall for eliteløpere.

Derimot ser han ikke bort fra at han kan komme til å trene ungdom.

- Jeg tror at jeg er altfor rigid og streng til å være trener. Jeg har rett og slett ikke tålmodighet til å trene folk, sier han i et intervju med det russiske skiskytterforbundets hjemmeside foran "Race of Champions" i Moskva lørdag.

- Det er vanskelig å trene voksne. Det gir meg mye mer glede å trene barn i alderen 10-16 år. Det er en viktig alder, sier Bjørndalen.

Han mener det er riktig at Mikael Löfgren går av som landslagstrener.

- Jeg selv trenger ingen ny trener. Jeg vet hva jeg trenger å gjøre. Men de unge trenger en ny trener. Mikael er en god mann, men jeg tror det var riktig beslutning å bytte ut han nå.

Går showrenn lørdag

FESTKLAR: Emil Hegle Svendsen. Foto: Jostein Magnussen, VG
FESTKLAR: Emil Hegle Svendsen. Foto: Jostein Magnussen, VG

Bjørndalen, Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø og Fourcade-brødrene er blant dem som skal gå det store showrennet i Moskva sentrum lørdag. Løypa ligger i OL-anlegget Luzjniki fra 1980-lekene.

Hegle Svendsen har i intervjuer i russiske medier fortalt at han gleder seg til festen etterpå, og de siste opplysningene går ut på at han har noe å glede seg til: en av Russlands aller rikeste, Mikhail Prokhorov, skal nemlig arrangere en stor gallamiddag for deltagerne og andre i Moskva samme kveld.

Prokhorov stilte mot Vladimir Putin under presidentvalget nylig og er en av Russlands mest kjente rikinger. Han er også president i landets skiskytterforbund.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Skiskyting

Se neste 5 fra Skiskyting