Hovedinnhold

Thingnes Bø reagerer etter rumpebilder på TV

NRK: - Beklagelig at dette ble filmet

NAKENGLIPP: Johannes Thingnes Bø ble filmet da han skiftet etter seieren på søndagens jaktstart. Bildet er sladdet av VG. Foto: NRK
NAKENGLIPP: Johannes Thingnes Bø ble filmet da han skiftet etter seieren på søndagens jaktstart. Bildet er sladdet av VG. Foto: NRK
Johannes Thingnes Bø (20) viste konkurrentene ryggen på søndagens jaktstart, men han hadde ikke regnet med at rumpa skulle bli blottet for millioner av TV-seere.

Etter målgang viste TV-bildene en jublende Thingnes Bø som iført underbukse mottok gratulasjoner fra lagkamerater og støtteapparatet.

Kameraene fanget også opp øyeblikket da lillebror Bø skulle skifte, og i et par sekunder fikk TV-seerne se gullvinneren i nettoen.

Bildene ble vist på NRK, som har rundt 800.000 seere på verdenscupsendingene i skiskyting. I tillegg går TV-bildene fra den franske produsenten i Annecy-Le Grand Bornand til millioner av seere i en rekke land.

- Det går bra, men jeg synes det teit av dem å filme. Det får være deres ansvar, sier Johannes Thingnes Bø til VG.

Han var i strålende humør etter karrieren to første verdenscupseiere i helgen. Lørdag var han i en egen klasse på sprinten. Søndagen gikk han som en maskin på jaktstarten.

- En syk prestasjon av meg, mener Thingnes Bø.

NRK-sportens redaksjonssjef Sjur Molven synes det er beklagelig at Thingnes Bø ble filmet mens han skiftet fra vått til tørt tøy.

REFERAT: VG fulgte jaktstarten direkte 

- Jeg forstår godt at utøvere ikke ønsker at private deler blir vist til flere hundre tusen nordmenn og til millioner av seere verden over, sier Molven.

- Beklagelig

Han peker på at det er den nasjonale rettighetshaveren som produserer og leverer TV-bildene.

- Det er den franske produsenten som har filmet dette. Vi er
prisgitt at de holder en høy standard og at de leverer de bildene som skal på luften, og ikke filmer ting som ikke skal på luften, sier Molven.

Artikkelen fortsetter under bildet.

NÅDELØS: Johannes Thingnes Bø viste sin klasse på stående skyting søndag. Foto: AFP
NÅDELØS: Johannes Thingnes Bø viste sin klasse på stående skyting søndag. Foto: AFP

- Jeg så rennet selv, men jeg så ikke de bildene du henviser til. Hvis det medfører riktighet, så er det beklagelig at de filmet dette. Det skal ikke forekomme når de bytter bekledning, legger han til.

- Har NRK ingen mulighet til å hindre at dette kommer på luften?

- Dette skjer jo direkte. I så fall måtte vi ha sendt det i opptak, sier han.

- Hva kan dere gjøre for at det ikke skal skje i fremtiden?

- Vi har en løpende evaluering etter hver sesong og etter hvert enkeltrenn. Hvis dette forekommer ofte, så har man alle muligheter til å reagere på det. Men heldigvis er det ikke så ofte at sånne ting skjer. Det har vært fokus på at norske langrennsjenter har reagert på at det blir filmet når de bytter tøy, men det virker som det har blitt stopp på det nå.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Skiskyting

Se neste 5 fra Skiskyting