Hovedinnhold

Thingnes Bø: - En syk prestasjon av meg

NY SEIER: Johannes Thingnes Bø jubler for seieren etter jaktstarten. Foto: AFP
NY SEIER: Johannes Thingnes Bø jubler for seieren etter jaktstarten. Foto: AFP
Johannes Thingnes Bø (20) tok sin andre verdenscupseier på to dager da han lekte med konkurrentene søndag.

- Det er helt rått! Jeg er skikkelig stolt over meg selv og at jeg klarer å holde hodet kaldt. Det er en syk prestasjon av meg, sier Johannes Thingnes Bø til VG.

Han løftet knyttneven etter en fantastisk sisteserie på søndagens jaktstart i Annecy-Le Grand Bornand.

- Dette er manndomsprøven for ham. Hvis han klarer dette, så blir det veldig vanskelig å komme utenom ham i OL-stafetter og det som er, kommenterte NRKs ekspert Halvard Hanevold før den omtalte serien.

Etterpå var Hanevold ganske trygg på at unggutten fra Markane har gått seg inn på OL-laget.

- Han har gått fra å være junior til snart å være spydspissen i laget. Denne utførelsen tror jeg lederne og trenerne husker, sier han.

Johannes Thingnes Bø har snakket mye med broren Tarjei Bø om å kunne gå stafett sammen i Sotsji.

- Jeg har følt meg sikker på en plass i troppen. Men det er fortsatt aktuelt at jeg ikke får gå sprinten. Når jeg vinner to dager på rad, så skal det bli vanskelig å ta meg bort fra sprintlaget. Jeg viser at jeg er hard i nøtten i en presset situasjon, sier Thingnes Bø til VG.

REFERAT: VG fulgte søndagens jaktstart 

20-årige Thingnes Bø tok sin første verdenscupseier på lørdagens sprint. Søndag gikk han ut 33 sekunder foran Ondrej Moravec og 37 sekunder foran Marin Fourcade.

I mål var han 37,5 sekunder foran Erik Lesser fra Tyskland og 39,1 sekunder foran Anton Shipulin fra Russland.

- I dag viste han klasse, nok en gang. Han vinner ikke bare, han øker ledelsen, sier Liv Grete Skjelbreid Poirée i NRKs vintersportstudio.

Hun lot seg spesielt imponere over skytingen på stående. Thingnes Bø fikk én strafferunde på liggende, men han var bunnsolid på stående.

- Han har slitt på stående, men der klinker han til. I dag tror jeg ikke at de hjemme hadde slått ham. Dette viser at det bor mye i ham. Han er uredd og fryktløs og klarer å fokusere på de rette oppgavene, mener Skjelbreid Poirée.

Storebror Tarjei Bø, Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen sto over verdenscuprennene i Annecy-Le Grand Bornand.

Lars Berger bommet fire ganger søndag. Lesja-utøveren gikk inn til 21.-plass, halvannet minutt bak landsmannen.

Henrik L'Abée-Lund ble nummer 29. Han bommet også fire ganger søndag. Alexander Os hadde et håpløst utgangspunkt, men med bare én bom søndag gikk han seg opp fra 60.- til 35.-plass. Erlend Bjøntegård ble nummer 41.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Skiskyting

Se neste 5 fra Skiskyting