Hovedinnhold

Presidenten om nakenstuntet: - Ikke en god spøk

** Besseberg til VG: - Ingen unnskyldning

UPASSENDE: Emil Hegle Svendsen og lagkameratene forsøkte seg med et humoristisk påfunn i helgen, men Anders Besseberg liker det dårlig. Foto: Jostein Magnussen og Magnar Kirknes, VG
UPASSENDE: Emil Hegle Svendsen og lagkameratene forsøkte seg med et humoristisk påfunn i helgen, men Anders Besseberg liker det dårlig. Foto: Jostein Magnussen og Magnar Kirknes, VG
(VG Nett) IBU-president Anders Besseberg mener det var upassende og unødvendig at skiskyttergutta blottet seg under verdenscupavslutningen.

- Det er helt sikkert ment som en humoristisk spøk, men jeg synes ikke det var en god spøk uansett, sier president i Det Internasjonale Skiskytterforbundet, Anders Besseberg, til VG.

Emil Hegle Svendsen ble fanget opp av TV-kameraer mens han blottet seg under verdenscupavslutningen i Khanty-Mansijsk i helgen.

- De har nok vært litt ubetenksomme, og man har lagt merke til tidligere under finaler at utøvere ikke er like seriøse fordi sesongen er over. Verdenscupen var avgjort, men det er ingen unnskyldning. Det var unødvendig, sier Besseberg.

Planlagt

Stuntet fra de norske skiskyttergutta var nøye planlagt.

- Vi måtte betale tilbake med samme valør etter at damene viste oss brystene da Emil vant verdenscupen i 2010. Målet var å hoppe ved løypa og lage «helikopter», sa Johannes Thingnes Bø til VG tidligere i dag.

- Uansett ubetenksomt, mener Besseberg.

Les også: Svendsen blottet seg for skiskytterjentene 

Ifølge IBU-toppen vil ikke Emil Hegle Svendsen og lagkameratene få noen reaksjoner for opptrinnet.

- Nei. Det er regler for løpere i løypa, men i dette tilfellet er de ikke det. Jeg har heller ikke sett hva som skjedde. Du er den første som nevner dette.

- Upassende

Besseberg har ikke mottatt noen klager fra utøvere som opplevde å se nordmenn vise frem sine edlere deler seg under løpet.

- Jeg var til stede og det var en flott avslutningsseremoni. Der oppførte alle seg eksemplarisk, mens det andre var en ubetenksom guttespøk. Det har ikke kommet noen protester fra jentene, for da hadde jeg helt sikkert blitt gjort oppmerksom på det. Det ble sikkert også tatt som en spøk fra jentene også, men jeg synes ikke blotting er passende - enten det er gutter eller jenter.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Skiskyting

Se neste 5 fra Skiskyting