Hovedinnhold

Northug vant 350.000 kroner i poker

** Skikongen på syvendeplass i stor nettturnering

POKER-SUKSESS: Petter Northug gjør det bra som pokerspiller. Her fra Poker-NM i Latvia i 2011. Foto: Jørgen Braastad, VG
POKER-SUKSESS: Petter Northug gjør det bra som pokerspiller. Her fra Poker-NM i Latvia i 2011. Foto: Jørgen Braastad, VG
(VG Nett) Petter Northug (27) tjener ikke bare gode penger i skisporet. I natt vant han 350.000 kroner i en pokerturnering.

Denne saken handler om:

Skikongen deltok i Spring Champhionship of online poker (SCOOP). Der endte Northug til slutt på en imponerende syvendeplass, som gjør at han vil få pene 350.000 kroner inn på konto.

Les også: Giske sterkt provosert av Northugs pokerspill 

27-åringen lå på 16.plass etter første dag. I natt spilte han seg altså ytterligere opp. Hadde han klart å komme blant de tre beste, ville han ha sikret seg over én million kroner.

POKERSPILLER: Petter Northug. Foto: Jørgen Braastad, VG
POKERSPILLER: Petter Northug. Foto: Jørgen Braastad, VG

Han røk ut med konge-ti mot ess-knekt, hvor hans motstander fikk par i ess mot Northugs par i konge, etter å ha spilt i 31 timer og 38 minutter fordelt på to dager.

- Vi satt en helt gjeng i Monaco og heiet på ham. Han spilte veldig bra, det er synd det ikke gikk lenger, sier en av landets beste pokerspillere Johnny Loddon til VG, og får støtte av Stephan Kjerstad, som også er i Norgestoppen:

- Han er dedikert, seriøs og ambisiøs, og blir bare bedre og bedre. Noe dette resultatet også viser, slik beskriver en av Norges beste pokerspillere Stephan Kjerstad over Side3.

Gode penger

Totalt deltok 997 spillere, og man måtte ut med over 12.000 kroner for å være med. Dermed gjorde Northug gode penger på kort tid.

- Det hadde vært fantastisk for oss nordmenn som spiller poker om Petter hadde vunnet. Han har absolutt en pokerkarriere foran seg når han legger skiene på hyllen. Han vet hva han driver med, og har lidenskapen, mener Loddon.

IMPONERT: En av Norges aller beste pokerspillere, Johnny Lodden, lot seg imponere av spillet til Petter Northug. Foto: Lina Olofsson, PokerStars
IMPONERT: En av Norges aller beste pokerspillere, Johnny Lodden, lot seg imponere av spillet til Petter Northug. Foto: Lina Olofsson, PokerStars

- En slik turnering som Petter spilte krever veldig stor tålmodighet, og det er veldig høy kvalitet på spillerne. Jeg pleier aldri å komme så langt online, jeg liker bedre å spille live, fortsetter han.

Northug har deltatt i en rekke pokerturneringer tidligere, og senest i forrige uke var han i Monaco for å spille European Poker Tour Grand Final (EPT) i Monte Carlo. Der ble han eliminert tidlig, mens landsmannen Johnny Lodden ble nummer tre i hovedturneringen.

Les også: VM-eventyret over for Northug 

Dermed stakk Lodden av med rundt 3,5 millioner kroner. Stephen O'Dwyer stakk av med toppgevinsten på hele ni millioner kroner.

- Jeg er veldig fornøyd. Jeg hadde ikke forventet å komme så langt. Tredjeplass er veldig bra, det er en av mine beste prestasjoner rundt pokerborudet, sier Lodden.

Northug har også vært med på Poker-VM i Las Vegas. I fjor ble han blant andre slått av Aylar Lie.

Uro rundt fremtiden

VG skrev i forrige uke at skistjernen vurderer å bryte med landslaget fordi han er misfornøyd med ledelsen. Det avviste Northug selv.

- Det virker som om VG forsøker å skape en konflikt som ikke finnes. Jeg er svært fornøyd med tilværelsen på landslaget gjennom ti år. Det norske landslagsopplegget er som tidligere sagt det beste i verden, sa Northug.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport