Hovedinnhold

Petter Northug om autobahn-stuntet:

- Ikke akkurat noe Einstein ville ha gjort

* Brukte rulleskiene i Aure: Tok VM-gull

BARNESKIRENN: Petter Northug trillet enkelt inn til seier i rulleski-VM. At han og broren Tomas brukte rulleskiene på autobahn, er likevel det som har fått mest oppmerksomhet denne uka. Foto: Scanpix
BARNESKIRENN: Petter Northug trillet enkelt inn til seier i rulleski-VM. At han og broren Tomas brukte rulleskiene på autobahn, er likevel det som har fått mest oppmerksomhet denne uka. Foto: Scanpix
AURE (VG Nett) Petter Northug (25) bare smiler av bota lillebror Tomas (21) fikk da han gikk på rulleski langs autobahn i Tyskland. Selv mener han stuntet ikke var helt en genistrek.

Denne saken handler om:

Bota som kom på usle 10 euro skremmer nemlig ikke Northug-brødrene.

- Tomas trenger ikke akkurat ta opp lån for å betale den bota, nei. Det var ingen dramatikk. Vi så bare humoren i det, sier Petter Northug til VG Nett.

Les også: Northug fikk ti euro i bot for rulleski-stunt

Petter Northug var selv med i bilen som fikk motorstopp da den gikk tom for bensin på autobahn. Lillebror Tomas så ingen annen utvei enn å rulle i vei på motorveien for å hente mer drivstoff.

Les også: Norsk langrennsløper tatt med rulleski på autobahn

Selv tok også storebror Petter rulleskiene fatt på autobahn, dog uten å bli fanget opp av lovens lange arm.

- Jeg fikk ingen bot. Jeg berget meg. Er jo litt smartere enn Tomas, vet du, sier Meråker-gutten lurt.

Artikkelen fortsetter under bildet

SMART OG SMARTERE: Lillebror Tomas ble tatt for rulleskigåing ved autobahn, det ble ikke storebror Petter. Foto: Geir Olsen, VG
SMART OG SMARTERE: Lillebror Tomas ble tatt for rulleskigåing ved autobahn, det ble ikke storebror Petter. Foto: Geir Olsen, VG


- Jeg gikk etter for å lete etter han. Jeg var jo bekymret for ham, men visste ikke at han hadde fått bot, humrer Northug.

Selv synes han det var smart å ta rulleskiene fatt for å hente bensin til bilen.

- Det var en god idé å ta med seg rulleskiene på autobahn, men det er vel ikke akkurat noe Einstein hadde funnet på, sier Northug og henviser da selvsagt til geniet Albert Einstein.

Ble verdensmester på rulleski

Under VM på rulleski i Aure utenfor Kristiansund skulle Northug fortsette sin maktdemonstrasjon.

Gjennom den 10,8 kilometer lange løypa, med en bratt avslutning på tre kilometer, viste han ingen nåde mot VM-konkurrentene som har spesialisert seg på nettopp rulleski. Enkelt trillet han inn til sin første gullmedalje på rulleski.

- Å konkurrere på rulleski i dag blir som sykkel. Skiene rullet raskere enn hva jeg har brukt tidligere. Det ble nesten som en parademarsj på det flate partiet. I den siste bakken hadde jeg nok fordel av å være langrennsløper, sier Northug.

- Hvor høyt verdsetter du denne medaljen?

- Det er alltid gøy å konkurrere, men det var nok litt viktigere medaljer jeg tok i februar og mars, forteller gullvinneren.

Onsdag skal de gå 24 kilometer fristil. Northug tror konkurransen blir hardere da.

- Teknikken er helt annerledes, så jeg får det nok vanskeligere på skøytingen, sier han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport