Hovedinnhold

Northug om Vasaloppet: - Langt fra sikker på å vinne

* Skieesset skal gå for Alsgaards lag

GARDERMOEN(VG Nett) Petter Northug (25) blir en del av Thomas Alsgaards privatlag i årets versjon av Vasaloppet, men tviler på eget treningsgrunnlag.

Denne saken handler om:

Northug og Norges skiforbund har inngått en avtale med Thomas Alsgaard og privatlaget United Bakeries.

Hovedmålet er likevel Tour de Ski og treningen legges opp deretter. Derfor er 25-åringen ikke sikker på om han er blant favorittene i langløpet.

- Jeg er ikke sikker på om jeg klarer det i det hele tatt, men jeg skal gjøre et forsøk. Jeg burde hatt flere stakeøkter gjennom et helt år for å ha store muligheter til å vinne, sier Northug.

VGTV: Northug: - Jeg er veldig fornøyd med avtalen

- Det beste opplegget

25-åringen har valgt å holde seg til landslaget denne sesongen, men skal altså samarbeide med Alsgaards lag i forbindelse med Vasaloppet.

Les også: Northug blir lagkamerat med Alsgaard

- Da jeg ble presentert for opplegget til United Bakeries, var jeg ikke i tvil om hva jeg ville gjøre. Det er helt klart den beste løsningen jeg kunne få, sier Northug.

- Jeg kommer til å få hjelp av laget frem mot og underveis i Vasaloppet. De vet hva som skal til for å vinne og de vet at jeg ønsker å være med i toppen, fortsetter han.

Støtte fra skiforbundet

Landslagssjef Vidar Løfshus var også til stede på fredagens pressekonferanse.

Han er i likhet med Northug fornøyd med avtalen.

- Vi i skiforbundet har ønsket å støtte Petter. Hovedsatsningen vår er mesterskap, verdenscupen og Tour de Ski, men vi ønsker likevel å støtte opp om det han vil gjøre. Vi skal støtte United Bakeries med noen smørere under Vasaloppet. Det tror vi er den beste løsningen for Petter - og den som gir han størst sjanse til å vinne, sier Løfshus.

Prioriterer Tour de Ski

Sesongen 2011/12 er en sesong uten mesterskap. Derfor velger 25-åringen å eksperimentere mer enn han normalt pleier med sesongopplegget.

Tour de Ski er hovedmålet, mens Vasaloppet blir prioritert når skitouren er ferdig.

- Jeg må helt klart gjøre prioriteringer, og Tour de Ski er det jeg trener mot i sommer og i høst, sier Northug til VG Nett.

Flere langløp

Northug kan også komme til å gå flere langløp etter jul. Marcialonga eller König Ludwig Lauf er aktuelle alternativer.

- Jeg trenger et langløp etter Tour de Ski for å bli herdet. Da passer det seg best med ett av disse to løpene. Hvilket det blir er ennå ikke helt bestemt, sier skiløperen til VG Nett.

Interesse fra flere lag

Det er lenge blitt spekulert i om Petter Northug ville bryte ut av landslaget og gå over til et lag i privat regi, men det blir det ikke noe av.

Northugs pressetalsmann, Otto Ulseth, forteller at flere private lag har vært interesserte i å signere 25-åringen.

- Vi har hatt et møte med et privatlag, men det var aldri noen forhandlinger. De fikk presentere sine ideer, og det var det, sier Ulseth.

Taus om poker

Petter Northug reiser i dag til USA og Las Vegas for å spille VM i poker.

For bare én uke siden hudflettet næringsminister Trond Giske skistjernen for hans deltakelse i pokerspill utenlands.

Det utspillet vil ikke skiløperen kommentere overfor VG Nett.

- Jeg er her for å snakke om ski - ikke poker, sier Northug.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Langrenn

Se neste 5 fra Langrenn