Hovedinnhold

- Nå er han ikke bare en skygge av Petter

Lillebror Northug ble juniorverdensmester

VERDENSMESTER: Langrennstalentet Tomas Northug. Foto: Camilla Vesteng, VG
VERDENSMESTER: Langrennstalentet Tomas Northug. Foto: Camilla Vesteng, VG
(VG Nett) Tomas Northug (19), lillebror av Petter, gikk helt til topps da junior-VM på ski ble innledet med sprint i Hinterzarten mandag.

Denne saken handler om:


Unggutten følger dermed i skisporene til sin meritterte storebror, som også ble juniorverdensmester i sprint.

- Utrolig artig og veldig stort, er pappa John Northugs første kommentar overfor VG Nett.

- Dette er noe av det artigste jeg har opplevd, faktisk. Det er utrolig gøy at Tomas vinner i et mesterskap. Nå er han liksom ikke bare en skygge av sin bror mer, fortsetter pappa Northug.

Northug hadde den nest beste tiden i prologen, men var i en egen klasse da det skulle avgjøres. På oppløpet i Hinterzarten kunne han jublende krysse mållinjen.

- Dette er ikke til å tro, sa han til bladet.no.

John Northug sier til VG Nett at Tomas har tatt store steg denne sesongen, og storebror Petter kan ikke føle seg trygg på seier på interne spurter på trening.

- Han kan matche Petter på hurtighetsøkter. Tomas slo ham klart på en økt før Tour de Ski, og nå varierer det fra dag til dag hvem som er raskest, forteller John Northug.

- Så Petter kan ikke føle seg for trygg om de møtes til spurtduell i en fremtidig konkurranse?

- Hehe, nei, det er ikke sikkert. Det hadde blitt litt av et scenario, men det er ikke garantert at Petter tar ham. Men Petter har noen mekanismer i hodet sitt som Tomas må få på plass om han skal prestere på samme nivå. Kanskje en dag, sier pappa John.

Petter selv har fått med seg seieren til broren.

- Ønsker å bruke anledningen til å gratulere brutter'n. Synd å ikke kunne være i riktig del av landet, skrev Petter Northug på sin hjemmeside. Han satt da på flyplassen i Frankfurt. OL-håpet er på vei til Sun Valley i Idaho.

Pål Golberg fra Gol kapret sølvet og sørget for at det sto to norske på pallen.

Også i kvinneklassen ble det norske medaljer. Regjerende mester Ingvild Flugstad Østberg tok sølvet og Kari Øyre Slind bronsen. Svenske Hanna Brodin ble for sterk og vant.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Langrenn

Se neste 5 fra Langrenn