Hovedinnhold

Skiforbundet vil granske treningen

NEST BEST: Martin Johnsrud Sundby ble nummer 15 på femmila. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
NEST BEST: Martin Johnsrud Sundby ble nummer 15 på femmila. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
WHISTLER (VG) Utenom Petter Northug var 15. plass beste norske OL-resultat i distanselangrenn for menn. Nå vil Skiforbundet granske treningen de driver med.

Denne saken handler om:


Lederen av langrennskomiteen i Norges Skiforbund, Hermod Bjørkestøl, forteller at de må se på hva som er årsaken til disse resultatene, og sier at det nå vil bli satt i gang et prosjekt hvor man ønsker å finne ut om langrennslandslaget trener riktig.

- Vi er nødt til å gi treningsfilosofien en vitenskapelig forankring, sier Bjørkestøl.

VG Nett-leser:
- Takk og pris for Petter Northug, som nærmest på egen hånd har reddet norges ære i langrenn på herresiden. Bak Northug er det dessverre syltynt.
Diskutér!

Lavere oksygenopptak

Skiforbundet har hatt møter med den tidligere langrennsløperen Øyvind Sandbakk, som er doktorgradsstudent ved

GULLVINNER: Petter Northug. Foto: Scanpix
GULLVINNER: Petter Northug. Foto: Scanpix

Bevegelsesvitenskap på NTNU og fagperson i Olympiatoppen Midt-Norge. Han vil stå for den vitenskapelige delen av prosjektet. Tidligere toppløper Frode Estil skal også bidra aktivt.

Bjørkestøl er øverste leder for langrennsdelen av Skiforbundet. Han ønsker at landslaget skal ha en tydelig treningsmodell - som man er trygg på fungerer.

- I mitt hode har vi ikke hatt en klar nok treningsfilosofi, sier han og peker på skiskytterlandslaget som et forbilledlig eksempel på nettopp dette.

Langrennskomiteens formann bekrefter at det maksimale oksygenopptaket til dagens landslagsutøvere ikke er like høyt som det var for 10-15 år siden.

Det har fra langrennshold tidligere blitt hevdet at dette er på grunn av at løypene er mindre krevende og at konkurranseformene er forandret.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport