Hovedinnhold

Uhrenholdt Jacobsen operert i dag

TO OPERASJONER: Astrid Uhrenholdt Jacobsen måtte opereres i både kjeve og albue etter et sykkelvelt i slutten av forrige måned. Foto: Markus Aarstad, VG
TO OPERASJONER: Astrid Uhrenholdt Jacobsen måtte opereres i både kjeve og albue etter et sykkelvelt i slutten av forrige måned. Foto: Markus Aarstad, VG
(VG Nett) Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble i dag operert i kjeven etter sykkelvelten på lørdag.

Denne saken handler om:

Bruddet i ryggen, som var den alvorligste skaden 22-åringen pådro seg i velten, ser ifølge landslagslege Hans Petter Stokke bedre ut enn først antatt.

Uhrenholdt Jacobsen pådro seg de omfattende skadene i en sykkelvelt ved Sjusjøen lørdag formiddag. Den mest alvorlige av dem var brudd i ryggen. Det var lenge usikkert om hvor stygge denne skaden var, og om 22-åringen ville trenge en operasjon også her. Det ser det nå ut til at hun slipper.

Les også:Uhrenholdt Jacobsen stygt skadet i sykkelvelt

- Hun vil ikke bli operert i ryggen, sier lege Hans Petter Stokke i en pressemelding.

Les også:Brakk ryggen - husker ikke fallet

Optimistisk Astrid

ULYKKESFUGL: Astrid Uhrenholdt Jacobsen var forfulgt av uhell i vintersesongen, og var endelig på vei tilbake i form nå under OL-oppkjøringa. Det satt en sykkelvelt en effektiv stopper for i helgen. Foto: Scanpix
ULYKKESFUGL: Astrid Uhrenholdt Jacobsen var forfulgt av uhell i vintersesongen, og var endelig på vei tilbake i form nå under OL-oppkjøringa. Det satt en sykkelvelt en effektiv stopper for i helgen. Foto: Scanpix

I løpet av helga har Astrid Uhrenholdt Jacobsen blitt undersøkt på Ullevål sykehus. Bruddskadene er kartlagt nøye, og det viser seg at 22-åringen må gjennom både en operasjon i kjeven, og en i albuen. Albueoperasjonen foretas på tirsdag.

- Astrid er optimistisk og offensiv med tanke på at hun skal bli helt frisk igjen. Spekulasjoner rundt når hun kan begynne med å trene, er vi forsiktet med å si noe om. Vi må se an utviklingen, forklarer Stokke.

Uhrenholdt Jacobsen vil etter planen bli utskrevet fra Ullevål sykehus om noen få dager.

- Astrid vil få solid oppfølging fra Skiforbundet og et godt støtteapparat. Hun vil også få mye hjelp gjennom hele opptreningsperioden, blant annet fra Olympiatoppen, når den tid kommer, sier sportssjef Åge Skinstad.

Ulykkesfugl

Astrid Uhrenholdt Jacobsen var på vei tilbake etter en trøblete sesong i fjor. Sprintverdensmesteren fra Sapporo slet med sykdom i to perioder under vintersesongen, men gjorde et godt NM. Alle, også hun selv, mente hun var tilbake i VM-form.

Så kom VM i Liberec, og formen sviktet igjen. Etter 15-kilometer med skibytte var Smestad-jenta knust etter dårlige resultater.

Les også:Jacobsen knust etter VM-fiasko

Nå er langrennsjentene i gang med oppkjøringen til en ny OL-sesong, og Jacobsen lå ifølge landslagtrener Egil Kristiansen godt an.

- Jeg synes dette er fryktelig surt og veldig ergerlig. Astrid var skikkelig på gang nå, også skjer dette. Men vi skal gjøre alt for å få henne tilbake, sa landslagstreneren etter uhellet på lørdag.

Men han understreker også overfor VG Nett at OL-oppkjøringen ikke er det viktigste nå.

- Akkurat det blir veldig sekundært. Det som gjelder nå er at Astrid blir 100 prosent frisk igjen slik at hun ikke får varige skader. Det sportslige får komme i neste rekke.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport