Hovedinnhold

Bjørgen: - Neste år kler jeg på meg

minMote-Sonia: - Utfordring å finne kjoler til muskuløse kropper

MUSKELPRAKT: Therese Johaug (t.v.) og Marit Bjørgen (t.h.) strålte på Idrettsgallaen. Her holder de opp en av de tre prisene de til sammen fikk. Foto: Scanpix
MUSKELPRAKT: Therese Johaug (t.v.) og Marit Bjørgen (t.h.) strålte på Idrettsgallaen. Her holder de opp en av de tre prisene de til sammen fikk. Foto: Scanpix
(VG Nett) Dette bildet av en muskuløs Marit Bjørgen (31) på Idrettsgallaen ble en snakkis i folket. Det vil skidronningen unngå at skjer igjen.

Denne saken handler om:

Iført en assymetrisk, svart kjole blottet Bjørgen sin venstre arm under den NRK-sendte gallaen forrige helg. Etterpå ble hun fotografert av bildebyrået Scanpix mens hun holdt opp prisen som årets forbilde - et bilde som ble publisert i de fleste av Norges største aviser på nett og papir.

På spørsmål fra Adresseavisen om hva hun synes om bildet, svarer den godt trente 31-åringen:

- Jeg er ikke stor. Jeg tror det er en god fotograf. Jeg tror hun har tatt et godt bilde.

Stjeler oppmerksomhet

Bjørgen smiler når hun blir intervjuet av regionavisen om emnet.

- De er ikke større nå enn for ti år siden, legger hun til.

- Jeg skjemmes ikke, men når temaet blir slikt, så kommer jeg til å kle på meg neste år, sier Bjørgen - som også vant prisen for årets kvinnelige utøver.

minMote-leder Sonia Huanca Vold mener Bjørgen gjør klokt i å være mer tildekket ved neste festanledning.

GIR RÅD: MinMote-leder Sonia Huanca Vold. Foto: Sara Johannessen, VG
GIR RÅD: MinMote-leder Sonia Huanca Vold. Foto: Sara Johannessen, VG

- Når Marit Bjørgen skal pynte seg til fest, synes jeg ikke hun burde velge kjoler som fremhever musklene. Da vil de stjele all oppmerksomheten, sier hun.

Les også: Dommen over antrekkene på Idrettsgallaen 2012

- Det kan være en utfordring å finne kjoler som sitter fint på en muskuløs kropp, men om Bjørgen ikke får til dette selv, er jeg sikker på at det er mange stylister som gjerne vil hjelpe henne, fortsetter minMote-lederen.

I Tour de Ski ble Bjørgen nummer to bak rivalen Justyna Kowalczyk. Nå bruker hun tiden til å hente seg inn igjen etter den tøffe konkurransen som gikk over elleve dager.

Bjørgen er også sitert på at hun er skuffet over norske medier som videreformidlet finske dopingpåstander i etterkant av Tour de Ski - påstander som forøvrig ikke ble videreformidlet i VG.

- Det er en del av gamet. Jeg er glad jeg er 30 år og hardhudet. Når det kommer fra han (Kari-Pekka Kyrö), tar jeg det ikke seriøst. Men det er litt skuffende at norske medier lager saker om det. Jeg mener de burde ha oversett det, sier Bjørgen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Langrenn

Se neste 5 fra Langrenn