Hovedinnhold

«Snåsamannen» lover å hjelpe Northug med værtips

** Northug: - Skal ringe Snåsamannen og be ham hjelpe oss
** Snåsamannen stiller gjerne opp: - Tror han vinner hele Tour de Ski
** Statsmeteorolog: - Ser ut som om det blir lett nedbør og 7-8 minusgrader i morgen

VÆR-IFISERER: Joralf Gjerstad lover å bruke evnene sine til å hjelpe Petter Northug dersom han ringer og spør om vær-hjelp i morgen. Foto: Øyvind Nordahl Næss, VG/Scanpix/VG Nett montasje
VÆR-IFISERER: Joralf Gjerstad lover å bruke evnene sine til å hjelpe Petter Northug dersom han ringer og spør om vær-hjelp i morgen. Foto: Øyvind Nordahl Næss, VG/Scanpix/VG Nett montasje
TOBLACH/OSLO (VG Nett) Joralf «Snåsamannen» Gjerstad (85) lover å gjøre sitt beste for å spå været dersom Petter Northug (25) gjør alvor av planene om å ringe ham.

Denne saken handler om:

- Været kan få stor betydning i morgen. Det kan bety ett eller to minutter. Jeg får ringe Snåsamannen og høre om han kan hjelpe oss, sier Northug på spørsmål fra TV2 i pressesonen etter dagens sprint.

Når han videre blir bedt om å forklare hva han vil spørre helbrederen om, sier Northug følgende:

- Jeg trenger ikke spørre. Han vet!

Og hjelp skal langrennskongen få dersom han ringer. Joralf Gjerstad stiller gjerne opp for Northug - for å «vær-ifisere» forholdene i Nord-Italia.

- Jeg skal snakke med Petter hvis han ringer. Jeg ser ingenting nå, men hvis jeg snakker med han personlig, kan det hende jeg ser noe, sier Gjerstad til VG Nett i ettermiddag.

VG LIVE: Vi fulgte dagens sprint minutt for minutt 

85-årige Gjerstad har gjennom hele sitt liv hjulpet tusenvis av mennesker med sine helbredende og synske evner, og de siste dagene har han også fått en følelse av hvordan Tour de Ski ender.

- Jeg har god tro på at Petter vinner hele Tour de Ski. Jeg har tenkt på at han kommer til å vinne i flere dager, sier han.

Før han avslutter med å si:

- Du får hæls'n Petter da!

Lykketall?

Northug ble nummer to på dagens sprint, kun slutt av russeren Nikolay Morilov. Bak Northug seilte Dario Cologna over målstreken, og sikret dermed at nordmannen ikke hentet altfor mange sekunder på ham i sammendraget.

Likevel knappet Northug inn fire sekunder på sveitserens forsprang, og når jaktstarten går i morgen, er det drøye 13 sekunder mellom de to erkerivalene.

- 13 er et lykketall. Jeg skal gå som f*** i starten og få kontakt - så får vi jobbe sammen etter det, sa Northug etter løpet.

Jaktstarten går i et relativt lett terreng fra Cortina til Toblach i morgen, men 25-åringen håper å slippe mye nedbør og tungt føre gjennom løpet.

Meteorologen spår nedbør

Selv om Snåsamannen lover å stille opp for å hjelpe Northug, kan det kanskje også lønne seg å lytte til fagfolk. Vakthavende statsmeteorolog Espen Biseth Granan melder om at det blir nedbør i startbyen Cortina i morgen.

- I min prognose ser det ut som det blir lett nedbør fra klokken 12. Utover ettermiddagen vil det bli noe tettere snøfall. Temperaturen ser ut til å ligge på minus 7-8 grader celsius, sier han til VG Nett.

Lurer du på hvordan været blir framover? Her kan du laste ned VGs vær-app: for Android,for iPhone.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Langrenn

Se neste 5 fra Langrenn