Hovedinnhold

Norske kvinnelige idrettskjendiser støtter Anette Sagen:

- Hun ville klart seg like bra som Romøren

GIR SIN STØTTE: Camilla Herrem, Marit Bjørgen og Cecilia Brækkhus synes alle det er trist at Anette Sagen ikke vil bli husket som den første hopperen i Kollen. Foto: Scanpix
GIR SIN STØTTE: Camilla Herrem, Marit Bjørgen og Cecilia Brækkhus synes alle det er trist at Anette Sagen ikke vil bli husket som den første hopperen i Kollen. Foto: Scanpix
(VG Nett) Flere norske kvinnelige idrettskjendiser reagerer på gårsdagens prøvehopping i Kollen og synes synd på Anette Sagen.

- Hvorfor hoppet Romøren først hvis det var snakk om prøvehopping? Det blir i hvertfall dumt å snakke om sikkerhet. Anette Sagen ville klart det første hoppet like bra som Romøren, sier OL-dronningen Marit Bjørgen til VG Nett.

Mandag ble det klart at Anette Sagen (25) skulle få hoppe først i den nye Holmenkollen når den åpnes i kveld. Bjørn Einar Romøren var den andre kandidaten, men tapte kampen og skal hoppe som nummer to i kveldens renn.

Protokoll:Gi din støtte til Anette Sagen

I går ble likevel Bjørn Einar Romøren den første til å sette utfor den nye storbakken i Holmenkollen.

Styreleder i Kollenhopp, Roar Gaustad, sa til VG Nett tildigere i dag at det hele handlet om sikkerhet. Bjørgen synes utfallet er trist.

tomstaavi.vgb.no:Man kan ikke være litt jomfru

- Hele åpningen i kveld blir annerledes enn planlagt. Anette kommer dessverre ikke til å bli husket som den første hopperen, sier Bjørgen.

Les også:Romøren førstemann utfor i nye Holmenkollen

IKKE FØRST: Anette Sagen. Foto: Scanpix
IKKE FØRST: Anette Sagen. Foto: Scanpix

Synes synd på Sagen

Også andre kvinnelige idrettsutdøvere ble frustrert da de hørte nyhetene om hvem som hadde utført de første prøvehoppene. Blant dem, Cecilia Brækhus, som selv har kjempet en hard kamp om respekt som kvinnelig bokser.

I fjor høst gikk tidligere proffbokser Ole Klemetsen ut og sa at han «syntes kvinneboksing ikke er noe særlig pent. Damer skal være feminine og ta seg bra ut. Ikke stå i en boksering og pådra seg blåveiser».

- Jeg er i Berlin og leser nyhetene om Sagen. Først trodde jeg ikke mine egne øyne. Dette er trist og tragisk. Det er respektløs oppførsel av de som bestemte det. Dessuten synes jeg Romøren burde tenkt seg om en gang til før han satte utfor, sier Brækhus til VG Nett.

-Ikke først

Også håndballspiller Camilla Herrem synes synd på Sagen i denne situasjonen.

- Alle vet at Romøren allerede har hoppet først. Hun vet det, alle vet det. Dette demper festen og det er selvfølgelig trist. Anette fortjener all den rosen hun kan få. Hun har min støtte, sier Herrem.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Hopp

Se neste 5 fra Hopp