Hovedinnhold

Pappa Sagen: - Noen skikkelige drittsekker

KUPPET: Anette Sagen skulle hoppe først i nye Holmenkollen, men Bjørn Einar Romøren hoppet likevel dagen før innvielsen av bakken. Foto: Scanpix
KUPPET: Anette Sagen skulle hoppe først i nye Holmenkollen, men Bjørn Einar Romøren hoppet likevel dagen før innvielsen av bakken. Foto: Scanpix
(VG Nett) Anette Sagens far, Ole Sagen, er rasende etter at datteren ble fratatt muligheten til å hoppe aller først i den nye hoppbakken.

Mandag ble det klart at Anette Sagen (25) skulle få hoppe først i den nye Holmenkollen når den åpnes i kveld.

Men Bjørn Einar Romøren ble førstemann likevel da han hoppet to testhopp i regi av Kollenhopp tirsdag kveld.

Protokoll:Gi din støtte til Anette Sagen
Les også:Bredesen: - Nå kan de bare drite i rennet

Ole Sagen er ikke fornøyd med det stuntet.

- Jeg nektet først å tro at det var sant. I det hele tatt synes jeg de som gjorde dette er noen skikkelige drittsekker. Det var helt unødvendig, sier Sagen til VG Nett.

Les også:Romøren førstemann utfor i nye Holmenkollen

Han reagerer spesielt på begrunnelsen om at det var av sikkerhetsmessige årsaker, at hoppingen ble gjennomført.

- Jeg skjønner ikke at det kan være så farlig. Og jeg forstår i hvert fall ikke hvorfor Bjørn Einar Romøren fikk hoppe først, sier faren.

- Det er et kupp, og ærlig talt synes jeg at hopperne er illojale som gjør dette. De visste godt hvem som var valgt til å hoppe først, og de burde holdt seg unna, legger han til.

Fokuserer på kveldens hopp

Anette Sagen blir ikke den første til å hoppe i nye Holmenkollen. Det ser imidlertid ikke ut til å bry henne nevneverdig.

- Jeg visste at at de skulle teste bakken. Alt annet ville være unormalt. Det kunne faktisk være noe «krisegærnt» med bakken, og de ville vel ikke sette helsa mi på spill, sier Sagen til Helgeland Arbeiderblad.

Hun mellomlandet i Paris etter en lang flytur fra Japan, og fikk noen timer på Charles de Gaule-flyplassen. Der fikk hun med seg hva som skjedde hjemme i Norge.

- Jeg sjekket nettet og fikk se alt oppstyret, og det er klart jeg er skuffet over at dette på en måte overskygger det som skal skje i kveld. Men jeg vil ikke bruke energi på dette nå, for jeg trenger alt jeg har av energi til hoppet i kveld, sier Sagen til avisen.

Mye motgang

Sagen har tidligere opplevd å bli motarbeidet flere ganger i sin hoppkarriere, og gårsdagens hopping i Holmenkollen er nok et slag for henne, mener faren.

- Anette kommer til å bli historisk i kveld, men det kommer alltid til å være et lite men ved det hele. Dette er forferdelig trist og dårlig gjort. Innvielsen av bakken blir ikke det samme nå. Den er rett og slett ødelagt, mener Ole Sagen.

For øyeblikket sitter Anette Sagen på flyet hjem fra Japan. Der har hun konkurrert i kontinentalcupen for kvinnene.

KRITISK: Espen Bredesen er ikke fornøyd med prøvehopperne som hoppet i Holmenkollen tirsdag. Foto: Scanpix
KRITISK: Espen Bredesen er ikke fornøyd med prøvehopperne som hoppet i Holmenkollen tirsdag. Foto: Scanpix

- Ingen ære lenger

Espen Bredesen er sterkt kritisk til Kollenhopps bruk av en rekke mannlige prøvehoppere før Anette Sagens første «offisielle» hopp i det nye nasjonalanlegget.

Bredesen var første hopper utfor i Granåsen i sin tid. Da var det ingen prøvehoppere som hoppet før ham, forteller han.

- Enten er man først, eller så er man det ikke. Hadde noen prøvehoppere hoppet før meg da, hadde jeg bare pakket sammen og gått, sier Bredesen til VG Nett.

Klokken 19.30 i kveld skal Anette Sagen innvie den nye hoppbakken i Holmenkollen som den første offisielle hopper, men i går kveld satte en rekke hoppere fra Kollenhopp, med Bjørn Einar Romøren i spissen, utfor den nye bakken.

Det er den tidligere olympiske mesteren Espen Bredesen sterkt kritisk til.

- Etter min mening er hele æren med å hoppe først borte. De kan egentlig bare glemme hele opplegget i kveld, og drite i det, sier han, og legger til:

- De hadde en gyllen sjanse til å la en jente hoppe først, men lot likevel gutta hoppe først. Nå blir Anette Sagen bare én i rekken. Hele greia er jo kuppet, sier Bredesen til VG Nett.

VG Nett har ikke lykkes med å komme i kontakt med Bjørn Einar Romøren tirsdag kveld eller onsdag formiddag.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Hopp

Se neste 5 fra Hopp