Hovedinnhold

- Det ville jo ikke vært noe morsomt for henne å lande på kulen

IKKE FØRST LIKEVEL: Anette Sagens førstehopp i Holmenkollen ble kuppet. Det mener ikke lederen i Kollenhopp. Foto: Scanpix / AP
IKKE FØRST LIKEVEL: Anette Sagens førstehopp i Holmenkollen ble kuppet. Det mener ikke lederen i Kollenhopp. Foto: Scanpix / AP
(VG Nett) Styreleder i Kollenhopp Roar Gaustad mener saken om prøvehopperne i Holmenkollen er dratt ut av proporsjoner. - Det handler om sikkerhet, sier han til VG Nett.


Les også:Bredesen: - Nå kan de bare drite i rennet

Roar Gaustad presiserer overfor VG Nett at det ikke var Kollenhopp som arrangerte prøvehoppingen i det splitter nye Holmenkoll-anlegget i går kveld. Hoppklubben stilte bare med prøvehoppere.

tomstaavi.vgb.no:- Man kan ikke være litt jomfru

- Vi ønsker bare at sikkerheten skal være i høysetet. Hvis du vet noe om sikkerhet; hvilken ansvarlig person lar Anette Sagen hoppe på direkten som første hopper, uten å teste sikkerheten først? sier han, og legger til:

- Det skjer så mye annet i verden, har dere ikke noe viktigere å skrive om?

Les også:Pappa Sagen: - Noen skikkelige drittsekker

Gaustad er tydelig ukomfortabel med saken når VG Nett snakker med ham. Styrelederen i Kollenhopp sa forrige måned til Aftenposten at han mente det var mest naturlig at Bjørn Einar Romøren burde få hoppe først, fordi han mener Holmenkollen tilhører hoppmiljøet på Østlandet.

Les også:Romøren førstemann utfor i nye Holmenkollen

I går var han til stede i Holmenkollen da prøvehopperne satte utfor. VG Nett vet at Bjørn Einar Romøren hoppet først av hopperne, men dette vil ikke Gaustad bekrefte.

- Det er mulig du sier det. Hvem som kranglet seg til å hoppe først, vet ikke jeg. Men hvis jeg hadde fått velge, hadde jeg valgt Romøren. Han har hoppet lengst i verden.

Protokoll:Gi din støtte til Anette Sagen

Kveldens «premierehopp» i Holmenkollen skal sendes direktepå Dagsrevyen på NRK. Det er ikke bare den påståtte frykten for at noe skal gå galt som er grunnen til prøvehoppingen, ifølge Gaustad.

- Det kunne jo blitt litt flaut da, hvis det ikke var prøvehoppere utfor først slik at det kunne settes rett hastighet. Det ville jo ikke vært noe morsomt for henne å lande på kulen.

Les også:Anette Sagen får hoppe først i nye Holmenkollen

Gaustad har selv ansvaret for blant annet sporet i bakken. Han sier han var uvanlig spent foran førstehoppet i går.

- Det er jo ikke helt ufarlig å sette utfor.

Espen Bredesen slaktet tidligere i dag avgjørelsen om å sende prøvehoppere utfor før Sagen skulle hoppe.

Gaustad er klar på at ordningen med prøvehoppere først setter sikkerheten i høysetet.

- Men noen må jo hoppe først uansett, hvorfor kunne ikke det være Anette Sagen?

- Som sagt, det er ikke Kollenhopp som arrangerer testingen, vi stiller bare med hoppere. Når det da ble prøvehopping før første hopp i morgen, følger vi visse regler innen hopp. Sikkerheten er i høysetet, og derfor setter de mest stabile hopperne utfor først.

Utover i intervjuet med VG Nett sier Gaustad at hele saken fremstår som «håpløs».

- Jeg synes denne saken har gått ut av alle proporsjoner, sier han.

- Anette Sagen har alltid vært velkommen i Holmenkollen, vi har alltid tatt vare på henne. Jeg er for at kvinner skal få hoppe og at kvinnehopp skal skyte fart, sier han, og legger til:

- Men det er ikke første hopp i Holmenkollen som avgjør det. Det blir som når en ordfører går gjennom en nyåpnet tunnel, eller når Christian Ringnes tar taubanen fra operaen og opp til restauranten. Det er sikkert hundre som har tatt den før ham.

Gaustad sier også til VG Nett at han ikke tror Sagen ville vært komfortabel med å sette utfor som den aller første, uten at prøvehoppere hadde hoppet før henne.

Etter intervjuet med Gaustad ringer VG Nett opp for å få verifisert sitatene han har gitt. Da gir han beskjed om at han ønsker å trekke hele intervjuet og vil kun si følgende:

- Jeg står 100 prosent bak vedtaket fra kommunen om at Anette Sagen skal få hoppe først. Jeg ønsker henne velkomme. Det er det eneste jeg vil si.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Hopp

Se neste 5 fra Hopp