Hovedinnhold

Bredesen: - Nå kan de bare drite i rennet

- ET KUPP: Her setter Bjørn Einar Romøren utfor som den første i nye Holmenkollen. Espen Bredesen er sterkt kritisk. Foto: Privat / Scanpix
- ET KUPP: Her setter Bjørn Einar Romøren utfor som den første i nye Holmenkollen. Espen Bredesen er sterkt kritisk. Foto: Privat / Scanpix
(VG Nett) Espen Bredesen er sterkt kritisk til Kollenhopps bruk av en rekke mannlige prøvehoppere før Anette Sagens første «offisielle» hopp i det nye nasjonalanlegget.


Espen Bredesen var første hopper utfor i Granåsen i sin tid. Da var det ingen prøvehoppere utfor før ham, forteller han.

Prokoll:Gi din støtte til Anette Sagen her

- Enten er man først, eller så er man det ikke. Hadde noen prøvehoppere hoppet før meg da, hadde jeg bare pakket sammen og gått, sier han til VG Nett.

VG Nett-leser:
- Dette er bare patetisk!
Diskuter saken her!

Klokken 19.30 i kveld skal Anette Sagen innvie den nye hoppbakken i Holmenkollen som den første offisielle hopper, men i går kveld satte en rekke hoppere fra Kollenhopp, med Bjørn Einar Romøren i spissen, utfor den nye bakken .

Det er den tidligere olympiske mesteren Espen Bredesen sterkt kritisk til.

JOMFRUHOPP: Her svever Bjørn Einar Romøren ned den nye storbakken i Holmenkollen - før Anette Sagen. Foto: Scanpix
JOMFRUHOPP: Her svever Bjørn Einar Romøren ned den nye storbakken i Holmenkollen - før Anette Sagen. Foto: Scanpix

- Etter min mening er hele æren med å hoppe først borte. De kan egentlig bare glemme hele opplegget i kveld, og drite i det, sier han, og legger til:

- De hadde en gyllen sjanse til å la en jente hoppe først, men lot likevel gutta hoppe først. Nå blir Anette Sagen bare én i rekken. Hele greia er jo kuppet, sier Bredesen til VG Nett.

Les også:Romøren førstemann utfor i nye Holmenkollen

- Hva tenker du om at nettopp Romøren fikk hoppe først?

- Tror du det er tilfeldig eller?

Styreleder i Kollenhopp, Roar Gaustad, avviser i dagens VG at Sagen har blitt fratatt noe av æren ved at andre har prøvehoppet før henne. Han har tidligere vært klar på at Romøren bør få hoppe først - men sier i dagens VG at han ikke vet hvem som hoppet først av utøverne i går kveld. Han sier han ikke vet om Romøren var først, selv om VG har fått dette bekreftet.

- Han hadde vel ikke sagt det, vel. Han sto og så på, og vet det veldig godt, sier Bredesen.

Også Eurosports hoppekspert Jan Erik Aalbu setter spørsmålstegn ved at Romøren fikk hoppe først.

- Dette synes jeg er veldig merkelig. Hvorfor måtte de da ikke ha testhoppere før Romøren? spør Aalbu.

- Hadde det vært en ukjent prøvehopper som hoppet først så hadde det ikke betydd like mye, men når det er Romøren så er det klart at det er noen her som ikke har ønsket at Sagen skulle få være den første i den nye bakken, legger han til.

Gaustad er primus motor i Kollenhopp og har vært det lenge. Han har også tidligere sagt at han ønsket at Romøren skulle få hoppe først.

- Det overrasker meg ikke at det nå har skjedd.

Aalbu mener at selv om Sagen får det første «offisielle» hoppet, kan det konkluderes med at Sagen ikke blir historisk når hun setter utfor i Holmenkollen i kveld.

Les også:Anette Sagen får hoppe først i nye Holmenkollen

- Romøren kommer for alltid til å bli husket som den første hopperen i den nye bakken.

ÅPNES I DAG: Anette Sagen skal klokken 19.30 i kveld åpne det første offisielle hopprennet i den nye storbakken i Holmenkollen. Foto: Scanpix
ÅPNES I DAG: Anette Sagen skal klokken 19.30 i kveld åpne det første offisielle hopprennet i den nye storbakken i Holmenkollen. Foto: Scanpix

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Hopp

Se neste 5 fra Hopp