Hovedinnhold

Tapte alt etter at han viste Norge finger'n

LILLEHAMMER (VG) Jens Weissflog var gårsdagens mest upopulære person i Norge.
LITE POP I NORGE: Her viser Jens Weissflog fingeren til publikum under Lillehammer-OL. Det var mildt sagt lite populært. Foto: Geir Olsen, VG
LITE POP I NORGE: Her viser Jens Weissflog fingeren til publikum under Lillehammer-OL. Det var mildt sagt lite populært. Foto: Geir Olsen, VG

Av: Stål Talsnes og Terje Bringedal

(Denne saken sto på trykk i VG 26. februar 1994.)

Da det var tilløp til piping under Weissflogs førstehopp i normalbakken, svarte det tyske hoppesset med å vise publikum og hele fjernsyns-Norge fingeren. Da var Weissflog ferdig.

Publikum reagerte spontant. Den spredte pipingen økte til kraftig buing. Og Jens Weissflog ble aldri tilgitt av de 40 000 i Lysgårdsbakken.

VG Nett 31.12.2008:Fortsatt forbannet på Norge

Det vanligvis så disiplinerte OL-publikumet svarte med å pipe enda mer i første omgang. Under Weissflogs sistehopp virket det som om publikum helst ville se Weissflog lande så høyt oppe på kulen som mulig.

- Ville aldri pepet

- Rennet burde vært stoppet etter at Lasse Ottesen hoppet 102,5 meter. Men dette var en norsk folkefest, og alle ville ha en norsk vinner, sa Weissflog etterpå. Her er hans karakteristikk av gårsdagens publikum:

- Schlecht! (Dårlig!)

- De ville aldri ha pepet på Espen Bredesen eller på noen av de andre nordmennene.

Det var en uggen og tverr Jens Weissflog som møtte pressen etter blomsterseremonien. Han likte svært dårlig å bli konfrontert både med sin egen finger-øvelse og kritikken fra Espen Bredesen under de obligatoriske etterpå-intervjuene nede på sletta.

- Har du snakket med Espen Bredesen om det som skjedde under lagkonkurransen, ville en tysk reporter vite.

Da sprakk det for Weissflog. Han tok et godt tak i VGs båndopptager, og forsøkte å røske den til seg. Men etter å ha tenkt seg om et lite øyeblikk, svarte han på spørsmålet.

- Ja, jeg har snakket med Bredesen, men han har sin mening og jeg har min, sa Weissflog, og viste ingen tegn til anger over at han vippet Harada av pinnen ved å gratulere ham med seieren i tårnet like før japaneren satte utfor som sistemann i lagkonkurransen.

Espen Bredesen syntes lite om denne oppførselen fra Weissflogs side, og sa klart fra, blant annet i VG, etter laghoppingen. Det var denne episoden som utløste den første spede buingen mot Weissflog i går. Og som fikk tyskeren til å ta frem fingeren på sletta etter prøvehoppet og dermed erte på seg hele publikum i Lysgårdsbakken.

Applauderte

Publikum i bakken var for øvrig ikke de eneste som raste. VG ble straks etter at bildene var vist på TV nedringt av sinte seere som ville ha seg frabedt å få fingeren av en sur skihopper fra Tyskland.

Weissflogs tyske trener hadde tydeligvis ikke noe imot sin elevs oppvisning med langfingeren. Han applauderte den i trenertårnet.

Weissflogs humør etter konkurransen bedret seg ikke i løpet av
intervjurundene. Rett før Weissflog gikk inn til dopingkontroll, snudde han seg plutselig mot VGs båndopptager og brølte inn i mikrofonen:

- Gratulerer, Norge!

Deretter snudde han brått på hælen og gikk bister ut av bakken.
Han mente det neppe. Men denne gangen kom gratulasjonen fra Weissflog i alle fall etter at vinneren var kåret ...

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Hopp

Se neste 5 fra Hopp