Hovedinnhold

Jens Weissflog fortsatt forbannet på Norge

... selv 15 år etter «fingeren» på Lillehammer

TIDEN LEGER ALLE SÅR - ELLER? Jens Weissflog er fortsatt oppgitt etter buingen i 1994. Foto: Daniel Sannum Lauten
TIDEN LEGER ALLE SÅR - ELLER? Jens Weissflog er fortsatt oppgitt etter buingen i 1994. Foto: Daniel Sannum Lauten
GARMISCH-PARTENKIRCHEN (VG Nett) Jens Weissflog har fremdeles problemer med å glemme at 40.000 nordmenn buet ham ut av sletta på Lillehammer i 1994.

Tips oss

Det var under OL-konkurransen i normalbakken - som Espen Bredesen vant foran Lasse Ottesen - at den tyske hopplegenden med all tydelighet viste hva han syntes om det norske publikummet.

Da tilskuerne buet på ham, viste han rett og slett fingeren - og gjorde seg om mulig enda mer upopulær. Les VGs sak fra 1994 her!

Ble irritert

Nå - nesten 15 år etter - virker det som om han fortsatt ikke har klart å tilgi det norske folk. Da VG Nett i dag konfronterte han med hendelsen, svarte han først at han «ikke husket».

- Du viste fingeren?

- Det husker jeg ingenting av, gjentar Weissflog - før han viser at opplevelsen på Lillehammer fremdeles sitter ganske godt i.

- Når 40 000 nordmenn buer deg ut, er det kanskje en grunn til

LITE POP I NORGE: Her viser Jens Weissflog fingeren til publikum under Lillehammer-OL. Det var mildt sagt lite populært. Foto: Geir Olsen, VG
LITE POP I NORGE: Her viser Jens Weissflog fingeren til publikum under Lillehammer-OL. Det var mildt sagt lite populært. Foto: Geir Olsen, VG

at man gjør det (viser fingeren, journ.anm.), legger han til.

Og nå blir tyskeren engasjert.

- Det var mye følelser. Jeg er ikke fornøyd med det som skjedde (buingen), sier han til VG Nett.

Weissflog drar så fingeren over halsen for å illustrere at nok får være nok, og sier følgende til VG Netts journalist før han går:

- Det er alt jeg vil si om den saken til norske journalister og det norske folk.

VG 26. februar 1994:Tapte alt da han viste Norge finger'n

Scheie: - Forstår ikke at han gjorde det

NRKs kommentator Arne Scheie husker episoden godt.

- I lagkonkurransen ble det sagt at han forsøkte å psyke ut Harada ved å gratulere ham. Jeg vet ikke om det er riktig, men det ble i alle fall omtalt i norsk presse. Derfor reagerte folk med å pipe på ham, og han viste fingeren som reaksjon, sier Scheie.

- Forstår du at han gjorde det?

- Nei, jeg gjør vel egentlig ikke det. Selv i en sånn situasjon skal det være fair play.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Hopp

Se neste 5 fra Hopp