Hovedinnhold

VGTV sender sjakk-VM

•  Lahlum mener Anand er en tøffere motstander nå enn i fjor

NY DUELL - PÅ VGTV: Magnus Carlsen og Viswanathan Anand i aksjon i løpet av VM-kampen i fjor. Om drøyt seks uker er det klar for et nytt oppgjør.
NY DUELL - PÅ VGTV: Magnus Carlsen og Viswanathan Anand i aksjon i løpet av VM-kampen i fjor. Om drøyt seks uker er det klar for et nytt oppgjør. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
VM-duellen mellom Magnus Carlsen (23) og Viswanathan Anand (44) i november skal sendes på VGTV.

Denne saken handler om:

Det ble klart i dag etter at VG og NRK har inngått et samarbeid om å sende live-bilder fra VM-kampen i Sotsji.

Da Carlsen slo Anand i India ifjør høst var det enorm interesse for VM-kampen, og VGTVs sendinger hadde solide seertall til tross for at studiosendingene gikk uten levende bilder fra selve partiene.

- VG hadde enorm suksess med sjakken i fjor med opp mot 300.000 daglige seere - uten levende bilder. Nå skal vi spille videre på denne suksessen, med Norges beste sjakkekspert Hans Olav Lahlum og programleder Mads A. Andersen i studio, men nå også med levende bilder fra turneringen - på alle plattformer. For oss blir dette den største satsingen i år – med engasjerende og underholdende innhold for både de som kan mye og mindre om sjakk, sier VGTVs Joakim Skogvold.

Tre uker i Sotsji

- Samarbeidet med NRK gjør det mulig for oss å tilby et enda mer komplett produkt, til beste for det norske publikummet, sier strategidirektør Thomas Manus Hønningstad

Sjakk-VM starter 7. november og varer i tre uker. Det er OL-byen Sotsji som er åsted for returmøtet der Anand skal forsøke å ta tilbake VM-tittelen han tapte til Carlsen i fjor.

– NRK og VG samarbeidet ikke i fjor, men begges dekning av mesterskapet var med på å øke interessen for sjakk både på TV og nett. Nå ønsker vi å se hva vi kan få til sammen, sier sportsredaktør Rune Haug i NRK.

Det var for øvrig knyttet spenning til om Carlsen ville stille opp i VM-kampen i Sotsji, men han signerte kontrakten tidligere denne måneden.

<p>KLARE FOR NYE SENDINGER: Hans Olav Lahlum og Mads A. Andersen (til høyre) skal lede VGTVs sjakksendinger nok en gang. Foto: Helge Mikalsen, VG</p>

KLARE FOR NYE SENDINGER: Hans Olav Lahlum og Mads A. Andersen (til høyre) skal lede VGTVs sjakksendinger nok en gang. Foto: Helge Mikalsen, VG

Carlsen favoritt

- Jeg synes det er veldig positivt at vi får levende bilder i sendingene våre, og så er det jo hyggelig at det har vært såpass interesse for rettighetene, sier sjakkekspert Lahlum til VG.

- Hadde du trodd for noen år siden at det skulle være såpass tøff kamp om rettighetene til sjakk-VM her i Norge?

- Nei, det hadde jeg ikke trodd. Etter hvert som Magnus utviklet seg, så håpet jeg på større interesse, men at det skulle bli så stor konkurranse om rettighetene hadde jeg ikke trodd.

Lahlum er klar på at Anand er en farligere motstander for Carlsen enn det han var for et år siden.

- Han vant nylig en turnering i Spania som var interessant siden det er den eneste han har spilt fulltid de siste månedene. Han tapte mot Levon Aronian i det siste partiet, og dermed ble det ingen fantastisk generalrpøve.

- Anand er helt klart en vanskeligere og farligere motstander nå enn i forrige VM-kamp, men jeg har Carlsen som klar favoritt, sier Lahlum.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport