Hovedinnhold

Skuffet Carlsen: – Veldig surt

Caruana om Carlsens VM-avgjørelse: – Jeg ville akseptert

<p>GA AUTOGRAFER: Magnus Carlsen var skuffet over egen innsats i partiet mot Levon Aronian, men tok seg tid til å gi autografer til fansen i St. Louis.<br/></p>

GA AUTOGRAFER: Magnus Carlsen var skuffet over egen innsats i partiet mot Levon Aronian, men tok seg tid til å gi autografer til fansen i St. Louis.

Foto: MARIANNE VIKÅS
ST. LOUIS (VG) Partiet mot Levon Aronian (31) endte med remis for en skuffet Magnus Carlsen (23).

Denne saken handler om:

– Jeg syntes jeg spilte helt greit, men det var jo en tåpelig feil på slutten som gjorde at jeg ikke vant. Det er ikke sikkert at sluttspillet var vunnet for meg, men sånn som det ble så hadde jeg en enkel måte å vinne på og da er det veldig surt ikke å ta den, sier Carlsen til VG.

– Hvordan var det å motivere seg i dag når turneringsseieren ble avgjort i går?

– Det var ikke noe problem. Det er ikke noe vanskelig å motivere seg til et parti mot Aronian.

Motstanderen var heller ikke fornøyd.

– Det gikk ganske forferdelig, sier en skuffet Aronian til VG.

Etter niende og nest siste runde av Sinquefield Cup er Carlsen på 2. plass med fem poeng, bak italienske Fabiano Caruana med utrolige åtte. Caruana klarte imidlertid ikke mer enn remis mot Hikaru Nakamura i fredagens parti.

LES OGSÅ: OL-kameraten: – Magnus har ikke lyst til å drikke te med president Putin nå

Starter VM-samtalene

Lørdag klokken 21 møter Carlsen bulgareren Veselin Topalov, som ligger på tredjeplass med bare et halvt poeng mindre enn nordmannen. 

– Jeg vil finne en eller annen måte å spille et godt parti i morgen på, og avslutte turneringen på en positiv måte, sier Carlsen om lørdagens match.

Da VG snakket med Carlsens manager Espen Agdestein tidligere fredag, sa han at han kom til å begynne å snakke om VM-avgjørelsen Carlsen må ta etter partiet.

Nordmannen har nemlig frist til søndag med å bestemme seg for om han stiller i VM-matchen mot Viswanathan Anand i OL-byen Sotsji i Russland.

– Dette er en vanskelig sak med mange problemstillinger, sier Agdestein.

LES OGSÅ: Pappa Carlsen: – Har stort sett blokket VM-avgjørelsen ut

Delikate problemstillinger

Team Carlsen har forsøkt å få matchen flyttet fra Russland på grunn av situasjonen i Ukraina.

At russiske soldater etter alt å dømme kjemper sammen med de pro-russiske opprørerne i Øst-Ukraina gjør det etisk problematisk for Carlsen å takke ja, i tillegg til at Putin-vennen Kirsan Iljumzjinovnylig ble gjenvalgt som FIDE-president.

Det er fylkesadministrasjonen i området, Krasnodar, som betaler VM-gildet. Det som gjør situasjonen ekstra delikat, er at guvernøren i Krasnodar fylke, Aleksander Tkatjsov, står på EUs sanksjonsliste på grunn av sin støtte til det som har skjedd i Ukraina.

<p>VINNEREN: Italienske Fabiano Caruana har tatt utrolige åtte av ni mulige poeng så langt i Sinquefield Cup. Her er han avbildet etter remisen mot Nakamura.<br/></p>

VINNEREN: Italienske Fabiano Caruana har tatt utrolige åtte av ni mulige poeng så langt i Sinquefield Cup. Her er han avbildet etter remisen mot Nakamura.

Foto: MARIANNE VIKÅS


Caruana: – Ville akseptert

Fabiano Caruana misunner ikke situasjonen Carlsen er i, men sier at han ville takket ja om han var i nordmannens sko.

– Han er i en vanskelig situasjon, og det er vanskelig å finne et alternativ. Han kan bryte ut fra verdensmesterskapet og miste tittelen, det er hans valg, men jeg ville ha beholdt tittelen. 

– Tror du denne avgjørelsen kan ha påvirket han under turneringen?

– Jeg tror han har sagt at det ikke har påvirket ham, men jeg tror at det har vært i bakhodet hans uansett. 

Om Carlsens situasjon sier Levon Aronian følgende til TV 2:

- Det er vanskelig å si for jeg er ikke i hans situasjon. Men som en verdensmester tror jeg at jeg ville forsøkt å forsvare tittelen min, tror jeg, sier Aronian.

Til VG utdyper han:

– Jeg mener at det ikke har noe med situasjonen i Ukraina å gjøre. Jeg ser ingen forbindelser - men jeg vet ikke.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport