Hovedinnhold

«Sjakkdronningen» i skyggen av 16-åring

SLÅTT UT: Alexandra Kosteniuk ble slått allerede i tredje runde under VM i Tyrkia. Foto: www.kosteniuk.com
SLÅTT UT: Alexandra Kosteniuk ble slått allerede i tredje runde under VM i Tyrkia. Foto: www.kosteniuk.com
(VG Nett) Alexandra Kosteniuk (26) har satt kvinnesjakk på kartet av flere grunner, men Hou Yifan (16) stjal all oppmerksomhet under VM i Tyrkia.

Denne saken handler om:

Kosteniuk, ofte omtalt som sjakkdronningen, legger ikke skjul på at hun spiller på utseende i en idrett hvor glamour ikke akkurat er hverdagskost.

VGD: Diskuter sjakk her! 

Hun har preget forsidene i magasinene Vogue og Elle, og har tidligere fortalt VG at hennes motto er at skjønnhet og intelligens hører sammen. De siste årene har hun vært bosatt i Miami sammen med sin 25 år eldre ektemann.

For et drøyt år siden slo Kosteniuk Magnus Carlsen under lynsjakk-VM i Moskva, og laget senere en åtte minutter lang skrytevideo av sjakkpartiet.

Nå har altså den russiske sjakkspilleren havnet i skyggen av en 16-åring fra Kina. Under VM i Tyrkia røk Kosteniuk mot en annen kineser, Ruan Lifei, allerede i tredje runde.

Les også: - Jeg bruker utseendet for å promotere sporten 

Lifei gikk helt til finalen, men måtte der se seg slått av 16 år gamle Hou Yifan. Hun ble dermed den yngste verdensmester i historien i en turnering hvor Judit Polgar, den trolig beste kvinnelige sjakkspillere i verden, ikke deltok.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport