Hovedinnhold

Sjakk-Carlsen helt på Solskjærs gamle skole

Lærer: - Fikk like stor mottakelse som Ole Gunnar ville fått

KRISTIANSUND (VG Nett) Sjakk-stjernen Magnus Carlsen (19) ble overfalt av autografhungrige skoleelever i Kristiansund.

Denne saken handler om:

Verdenseneren er på plass i byen for å spille lynsjakk mot verdensmester Viswanathan Anand i en sponsorturnering fra lørdag til mandag, og i den forbindelse reiste han innom Dalabrekka barneskole fredag ettermiddag.

VG Nett var til stede og filmet opptrinnet på skolen der den tidligere Manchester United-stjernen Ole Gunnar Solskjær gikk i sin barndom.

- Jeg tror Carlsen fikk en like stor mottakelse som Ole Gunnar ville fått, sier lærer på Dalabrekka skole, Bjørnar Naalsund, til VG Nett.

Rundt 50 elever stod linet opp og ventet da bilen med Carlsen, managerpappa Henrik og sponsoransvarlig Espen Agdestein parkerte - og før bilen hadde stanset la flokken på sprang for å få navntrekket til det 19-årige sjakkikonet.

STJERNE: Ole Gunnar Solskjær er Kristiansunds store sønn. Foto: Jostein Magnussen/VG
STJERNE: Ole Gunnar Solskjær er Kristiansunds store sønn. Foto: Jostein Magnussen/VG

- Det er hyggelig å bli satt pris på, om enn litt slitsomt.
Men det er morsomt med entusiasme blant de minste, sier Carlsen til VG Nett.

LES OGSÅ:Blir moteikon med Liv Tyler

Før møtet med Anand - som er mannen verdenseneren ønsker å kvalifisere seg til å få møtt i en mulig VM-kamp i 2012 - er Carlsen optimist.

- Det er begrenset hvor mye overtak man kan ha over en annen spiller, men det styrker min posisjon at jeg har spilt bra i det siste. Vinner jeg her i Kristiansund, kan det gi meg en liten fordel, sier Carlsen.

Turneringen, som starter lørdag klokken 14.30, kan du følge direkte på Chessdomher.

PS! Les portrett av Magnus Carlsen i VG Helg lørdag 28. august!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport