Hovedinnhold

Se sjakk-Carlsen 604 stupbratte meter over vannet

** Verdens beste sjakkspiller er lei av andreplasser

PREIKESTOLEN (VG Nett) Magnus Carlsen (21) er ikke helt fornøyd med sjakkåret så langt. En rask gåtur til Preikestolen hjalp bare litt.

Denne saken handler om:

Det tar halvannen time å gå turen. I regn og ruskevær var verdens beste sjakkspiller raskest av følget på nesten 20 stykker, VG Nett inkludert. At Carlsen er godt trent bør det være liten tvil om.

21-åringen var i Rogaland fredag for å promotere sjakkturneringen Norway Chess. Den arrangeres i Stavanger i mai neste år - og vil bestå av verdens beste sjakkspillere.

- Må få ut mitt beste

Dette året har dog vært preget av andreplasser for Carlsen. Selv om han vant Tal Memorial i Moskva i juni, men i turneringene Tata Steel Chess i Wijk-an-Zee i januar, i hurtigsjakk-VM i Astana og i Biel International Chess Festival ble sjakkspilleren bare nest best. Det plager en seiersvant Carlsen.

- Det er blitt litt mye andreplasser i år. Jeg har prestert jevnt bra, men har ikke hatt en turnering hvor det virkelig har klaffet. Jeg håper at det i min neste turnering, Grand Slam i Sao Paolo og Bilbao, virkelig løsner for meg, sier Carlsen til VG Nett.

- Nivået mitt har vært stabilt ganske bra dette året, men jeg liker jo bedre førsteplasser. Jeg må få ut mitt beste mot de beste i verden, sier han videre.

Artikkelen fortsetter under bildet.

MEKTIG: Preikestolen i all sin prakt. På platået skimtes Magnus Carlsen og Kristoffer Madland. De to spilte et oppvisningsparti i sjakk i anledning en promovideo som skulle spilles inn. Foto: Øyvind Askeland
MEKTIG: Preikestolen i all sin prakt. På platået skimtes Magnus Carlsen og Kristoffer Madland. De to spilte et oppvisningsparti i sjakk i anledning en promovideo som skulle spilles inn. Foto: Øyvind Askeland


- Kjempeopplevelse i New York

De to siste ukene av august tilbrakte Carlsen i New York. Der deltok han blant annet på en sjakkcamp for barn og spilte med milliardær, investor og sjakkentusiast George Soros.

- Jeg var med en uke på sjakkcamp. Der var alt fra nybegynnere til ganske gode spillere med. Barna ble tydelige inspirert av at jeg var der, noe som selvfølgelig er kjekt. Jeg vet ikke hvor mye jeg fikk lært dem, men håper de har fått et bra minne. Det var en kjempeopplevelse for meg i hvertfall, sier Carlsen.

- I tillegg hadde jeg noen sponsorarrangementer og en tur til Hamptons hvor jeg møtte George Soros, som er investor og sjakkfan. Det var artig det, sier han.

PS: Den 19. september reiser Carlsen og Agdestein til Sao Paolo for å spille Grand Slam. Del én spilles i Sør-Amerika, men turneringen avsluttes i Bilbao i Spania i midten av oktober.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport