Hovedinnhold

Norway Chess bryter med sjakk-touren

Manager: – Ikke noen stor betydning for Magnus

<p>FØRSTE VINNER:  Magnus Carlsen ble i desember den første vinner av den nye sjakktouren. Nå bryter Norway Chess med Grand Chess Tour. </p>

FØRSTE VINNER:  Magnus Carlsen ble i desember den første vinner av den nye sjakktouren. Nå bryter Norway Chess med Grand Chess Tour. 

Foto: Katerina Savina, Qatar Masters.
Magnus Carlsen (25) ble den første vinner av Grand Chess Tour, «sjakkens Champions League». Nå går Norway Chess ut av den nye touren.

Denne saken handler om:

– For Magnus har ikke dette noen stor praktisk betydning, sier Carlsens manager Espen Agdestein til VG.

I debutåret 2015 besto touren av Norway Chess, Sinquefield Cup og London Chess Classic.

Storturneringen i Norge blir ikke en del av Grand Chess Tour i 2016.

Les også: Her er Carlsens seks seirer i 2015.

– Vi var uenige i hvordan dette skal bygges opp til å bli noe varig, sier Jøran Aulin- Jansson, som er styremedlem i Norway Chess.

– Av disse tre turneringene er Norway Chess den eneste som nesten alene baserer seg på kommersielle sponsorer og en voldsom innsats fra frivillige.

VG-kåringen: Carlsen ned fra tronen

Mens både Sinquefield Cup og London Chess Classic har en rik mann som betaler gildet, er storturneringen i Rogaland avhengig av sponsorene.

– Vi er fornøyd med det valget vi har gjort, sier Aulin-Jansson.

Espen Agdestein forteller at Magnus Carlsen allerede er klar for årets Norway Chess, som går i siste halvdel av april.

– Altibox Norway Chess er etablert som en av de sterkeste turneringene og ambisjonene er på ingen måte senket. Fra det jeg har sett så ser det ut som om årets turnering vil bli absolutt top notch, sier manageren.

Les også: Norway Chess mareritt for Magnus Carlsen.

– Skal Magnus Carlsen også spille Grand Chess Tour i 2016?

– Det har vi ikke tatt endelig stilling til ennå, og vi har heller ikke mottatt formell invitasjon. I prinsippet ønsker Magnus å spille de sterkeste turneringene, men i og med at det er VM match i USA i november, så vil årets program tilpasses i forhold til det.

Les også: Magnus Carlsen om 20 mill.-huset.

Etter det VG forstår prøver Grand Chess Tour-arrangørene å erstatte Norway Chess med en hurtigsjakkturnering - kanskje i Frankrike på forsommeren.

– Vi er skuffet over at Altibox Norway Chess forlater Grand Chess Tour, men vi ønsker dem det beste for fremtiden og håper at vi kan samarbeide igjen i fremtiden, sier Malcolm Pein i en pressemelding fra Grand Chess Tour.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport