Hovedinnhold

Magnus Carlsen har flyttet hjemmefra

**Har leid leilighet på Majorstua

KLAR FOR KAMP: En drøy måned gjenstår til tittelkampen mot Viswanathan Anand, og Magnus Carlsen føler at han er fit for fight. Foto: Jørgen Braastad
KLAR FOR KAMP: En drøy måned gjenstår til tittelkampen mot Viswanathan Anand, og Magnus Carlsen føler at han er fit for fight. Foto: Jørgen Braastad
Magnus Carlsen (22) trives i egen leilighet - men innrømmer at kokkekunstene kan bli bedre.

Denne saken handler om:

En drøy måned gjenstår til VM-matchen mot Viswnathan Anand, og Carlsen har flyttet hjemmefra og til leilighet på Majorstua.

- Det er greit å ha kort vei til alt mulig, sier han om den sentrale plasseringen i Oslo.

- Samtidig er det jo ikke så mye jeg er hjemme. Etter at jeg flyttet inn 1. september, har jeg vært blant annet vært på sjakkturnering i USA.

I de neste to månedene blir han enda mindre hjemme. VM-matchen mot Anand vil vare i over tre uker - og før det skal han på en like lang treningsleir.

- På et hemmelig sted, understreker han.

- Hvorfor?

- Det er greit å holde noe hemmelig. Motstanderen bør ikke få mer enn nødvendig.

Varmt og hemmelig

Den eneste Magnus Carlsen vil avsløre er at stedet ligger på vei til India og at det er varmt og godt der. Han liker seg best i sommerlige temperaturer, sjakkgeniet.

Carlsen sier at han kommer til å holde seg til sunn mat fram mot VM-matchen, og prøver også det i dagliglivet - selv om det blir mye take-away.

- Målet er å kjøpe ingredienser til en ny rett hver gang jeg er i butikken og handler, sier han.

- Hva er spesialiteten din så langt?

- Hehe, det er vel omelett, gliser Carlsen - og bestiller en saftig hamburger.

- Men nærmere VM-kampen er det slutt på hamburger og cola, fastslår han.

Råd til bolig

Magnus Carlsen har til nå bodd sammen med resten av familien, mor Sigrun Øen og far Henrik Carlsen og to søstre, på Haslum i Bærum.

- Det går vel litt på latskap og at det er komfortabelt å bo hjemme, sa Carlsen da VG spurte ham tidligere i år om hvorfor han fortsatt bodde hjemme. Han har for øvrig nøyd seg med å leie den nye boligen på Majorstua, selv om han har god råd til å kjøpe. Ifølge VGs beregninger kan han gjøre 18 millioner kroner i 2013 - hvis han vinner mot Anand.

Magnus Carlsen føler at han er i god rute før VM-matchen. Seieren i St. Louis nylig kom etter et spektakulært parti mot daværende verdenstoer Levon Aronian, som tilbød nordmannen remis (uavgjort). Remis hadde gitt Carlsen seieren i turneringen, men han valgte å si nei (veldig få sjakkspillere i verden hadde gjort det samme), fortsatte spillet og vant partiet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport