Hovedinnhold

Magnus Carlsen: – Det er lenge siden jeg var god i klassisk

<p/>
<p>UNG SUPPORTER: Magnus Carlsen får hjelp av en lite pjokk med trekk nummer én.</p>

UNG SUPPORTER: Magnus Carlsen får hjelp av en lite pjokk med trekk nummer én.

Foto: Grand Chess Tour
(Fabiano Caruana-Magnus Carlsen 1/2-1/2) Magnus Carlsen har ikke vunnet en klassisk sjakkturnering på over ett år.

Denne saken handler om:

– Det er lenge siden jeg spilte bra i klassisk sjakk, sier han til VG.

– I Sinquefield Cup ønsker jeg å fortsette på samme spor som på slutten av Levuen-turneringen. Der spilte jeg avslappet og til dels kreativt. Det å kunne produsere noe kreativt, ville være stort for meg, sier verdensmesteren.

I Leuven handlet det om hurtig- og lynsjakk. Før det vant han i Paris, også det i de kjappe sjakkdisiplinene.

Les også: Uslåelig i omspill - Carlsen til topps i Paris

I langsjakk derimot har det ikke gått så bra. Der har han ikke vunnet en turnering siden juli i fjor da han gikk til topps i Bilbao. Riktignok har Carlsen siden den gang forsvart VM-tittelen, men i 2017 har han vunnet verken Tata Steel i Nederland, Grenke-turneringen i Tyskland eller Norway Chess i Rogaland.

– I Sinquefield Cup håper jeg å senke skuldrene og ha det gøy. Det manglet litt i Norway Chess. 

– Hadde du det ikke gøy i Norway Chess?

– Tankegangen var at jeg skulle ha det gøy til hvert parti, men så ble det mye negativitet da det gikk dårlig.

Les også: - Jeg stiller ikke opp for å ødelegge, men jeg sier ikke nei til å gjøre det

Magnus Carlsen sier at oppladningen har vært den beste med avslapping hele juli måned, da han blant annet var i Nord-Norge med kjæresten.

Sent onsdag kveld spilte Magnus Carlsen sitt først parti i Sinquefield Cup. Han hadde svarte brikker mot Fabiano Caruana, og det endte med remis.

<p>TRIVES: Magnus Carlsen sier at han har bestemt seg for å ha det gøy i Sinquefield Cup. Bildet tyder på at han har rett i det.</p>

TRIVES: Magnus Carlsen sier at han har bestemt seg for å ha det gøy i Sinquefield Cup. Bildet tyder på at han har rett i det.

Foto: Grand Chess Tour

– Jeg prøver å vinne hvert parti, men i dag var det ikke så lett. Det var et interessant parti, og jeg hadde det gøy, sa Carlsen på arrangørens sending.

Les også: Carlsen suveren i Belgia

Partiet varte i drøyt tre timer. Torsdag kveld får Magnus Carlsen hvite brikker mot sin VM-motstander fra 2016, Sergej Karjakin.

Det oppsiktsvekkende med første runde av Sinquefield Cup var at hele tre av fem partier fikk en avgjørelse: Maxime Vachier-Lagrave slo Wesley So, Levon Aronian slo Jan Nepomnjasjtsji, mens Sergej Karjakin slo Peter Svidler. Samtlige vinnere hadde hvite brikker.

Det er i alt ti deltakere i Sinquefield Cup, og etter som de møter hverandre bare en gang, blir det altså ni runder. I tillegg til de åtte nevnte, er også Viswanathan Anand og Hikaru Nakamura med.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport