Hovedinnhold

Magnus (23) slo Magnus (12) på fire minutter

Magnus Carlsen lanserer sin egen sjakkapp

CARLSEN MATTER CARLSEN: Magnus Carlsen hadde små problemer med å slå 12-årsutgaven av seg selv.
CARLSEN MATTER CARLSEN: Magnus Carlsen hadde små problemer med å slå 12-årsutgaven av seg selv.
Magnus Carlsen utfordrer Magnus Carlsen. Det tar bare fire minutter og 12 sekunder før dagens Carlsen slår 2002-utgaven av seg selv.

Denne saken handler om:

Det unike møtet mellom sjakk-kongens nåtid og fortid skjer under lanseringen av iPhone-appen Play Magnus. Og tok altså bare 252 sekunder.

- Magnus (12) spilte som en villstyring. Magnus (23) som en verdensmester, beskriver Carlsen selv.

Han fikk i det hele tatt en god start for gratisappen med to TV -selskaper og omtrent 25 journalister i lokalet midt i Oslo sentrum. Carlsen har selv satset et ukjent beløp på å spre sjakkbudskapet gjennom firmaet Magnuschess AS (med resultat på nesten fire millioner kroner i 2012).

- Det er viktig for meg å bringe sjakk til flere. Både i Norge og ute i verden. Det er ikke alle som har noen å spille mot, sier han selv. Carlsen vant i januar Zürich Chess Challenge, drar til Brasil for å spille oppvisningskamper i mars, men møter ikke verdenseliten igjen før en turnering i Aserbajdsjan i april.

FRA 5 til 23: Du kan møte den utgaven du selv ønsker av Magnus Carlsen fra 5 til 23 år. Selv valgte verdensmesteren 12-åringen.
FRA 5 til 23: Du kan møte den utgaven du selv ønsker av Magnus Carlsen fra 5 til 23 år. Selv valgte verdensmesteren 12-åringen.

På sjakkappen kan du selv velge nivå fra å møte Magnus Carlsen som 5-åring og helt opp til den 23-årige verdenseneren han er i dag. 5-årsutgaven av Carlsen spiller vilkårlige trekk, men allerede fra 6 år og oppover skal trekkene være preget av den spilleren mesteren var på det stadiet i sjakklivet.

- Vi mener at dette er spesielt. Du kan ikke spille golf mot Tiger Woods eller fotball mot Lionel Messi. Men du kan spille sjakk mot Magnus Carlsen, poengterer manager Espen Agdestein.

Carlsen har kommet med innspill, men utviklingsarbeidet er i hovedsak gjort av firmaet Making Wawes, og i særdeleshet av Tord Romstad, det siste halvåret.

Appen skal også inneholde nyheter om Carlsen og instruksjonsvideoer i sjakk. Noen av dem koster penger. I tillegg kan alle kvalifisere seg for turneringen «Play Magnus Challenge». Den kommer antagelig for første gang i 2015 og kan gi en del inntekter fra sponsorer.

Men i følge Agdestein forventer ikke Magnus Carlsen å gjøre stor butikk på dette de første årene.

- Vi kommer ikke til å tjene mye penger på kort tid. Men det ligger muligheter for å utvikle dette videre på andre plattformer i fremtiden.
Og da snakker vi mye mer tid enn fire minutter og 12 sekunder.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport