Hovedinnhold

Utfordrer Hans Olav Lahlum i sjakk:

Linni Meister slår i bordet med IQ-resultater

Linni (28) lover et meisterverk ved brettet når hun skal prøve å rundspille Hans Olav Lahlum (40) i sjakk.

Denne saken handler om:

Sjakk på VGTV:

  • Onsdag:
  • Hans Olav Lahlum spiller hurtigsjakk mot håndballspiller Erlend Mamelund, reality-kjendis Linni Meister og NRK-legende Arne Scheie.
  • I tillegg får to vinnere av VGs Lahlum-konkurranse muligheten til å prøve seg mot sjakkeksperten. Sendingen begynner klokken 16.
  • Torsdag:
  • Carlsen mot Norge. Magnus Carlsen har utfordret hele landet i et parti sjakk. Fra klokken 10 er det oppkjøring med programleder Mads A. Andersen, Hans Olav Lahlum og en rekke andre gjester i studio. Carlsens oppgjør med Norge begynner klokken 12.
  • Stormesterne Simen Agdestein, Jon Ludvig Hammer og Leif Erlend Johannessen foreslår trekk på Norges vegne, og gjennom avstemming kan alle som ønsker det stemme på trekkene landet skal gjøre.

Av Halvor Ekeland og Øyvind Askeland 

Linni Meister er kanskje ikke mest kjent for å være en habil sjakkspiller. Kanskje er hun heller ikke særlig kjent for det etter dagens parti mot Lahlum, men 28-åringen har en plan:

- Jeg tipper jeg kommer til å bli slått, men jeg skal prøve å gi ham litt konkurranse. Han bør ikke føle seg for trygg, advarer Linni Meister.

VG Direkte: Følg sjakksendingen fra kl. 16.00

Istedenfor sjakk har hun satset på en karriere som blant annet reality-kjendis, modell, blogger og artist.

Tok Mensa-test

I ettermiddag er hun en av fem som skal utfordre Lahlum i hurtigsjakk.

- Herregud, er det hurtigsjakk? sier en noe overrasket Linni Meister, før hun legger til:

- Folk tror det kanskje ikke, men jeg er faktisk smartere enn 68 prosent av Norges befolkning. Jeg tok en Mensa-test på P4 for noen år siden og fikk en IQ på 108. Det er ganske gøy at jeg har høyere IQ enn snittet i Norge (snittet er 100 ifølge IQ-undersøkelse fra 2006).

Fra klokken 16 sender VG partiene, med programleder Mads A. Andersen og gjester i studio.

- Ikke lest taktikk

I tillegg til Meister skal NRK-legende Arne Scheie og håndballspiller Erlend Mamelund opp mot Lahlum. Også vinnerne av VGs Lahlum-konkurranse får sjansen.

- Jeg er ikke i nærheten av Magnus Carlsen. Jeg har heller ikke lest så mye taktikk, men jeg tror jeg er flink til å finne gode trekk, sier Linni Meister.

Lahlum føler seg likevel trygg på at han kommer helskinnet gjennom sjakk-dagen. Han har fått studere motstanderne og ser frem til å spille fem kjappe partier.

- Vi får kanskje ikke så mange spennende partier, men de blir nok veldig interessant, sier Hans Olav Lahlum.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SJAKK-DUO: Hans Olav Lahlum (til venstre) og programleder Mads A. Andersen byr opp til ny sjakkdans. Under VM i høst ledet de to en rekke sendinger på VGTV. Foto: VG
SJAKK-DUO: Hans Olav Lahlum (til venstre) og programleder Mads A. Andersen byr opp til ny sjakkdans. Under VM i høst ledet de to en rekke sendinger på VGTV. Foto: VG


Dagens hurtigsjakk-partier er en oppvarming torsdag. Da utfordrer Magnus Carlsen hele landet i sjakk.

KONKURRANSE: Ta «selfie» - sett ut Carlsen

I VG Direkte kan du følge både Lahlums partier og være med å bestemme hvilke trekk Norge skal gjøre mot Magnus Carlsen i det partiet.

PS: Dersom du ønsker å følge partiene fysisk, spilles alle partiene på kjøpesenteret Oslo City i Oslo sentrum. Bruk #vgsjakk på Twitter og Instagram!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport