Hovedinnhold

Kasparov: - Anand gjorde lidelsen kortere med tabben

SOTSJI (VG) Sjakk-legenden Garry Kasparov mener at Viswanathan Anands tabbe mot Magnus Carlsen i går kanskje ikke var så dumt.

Denne saken handler om:

- Vishy gjorde lidelsen kortere og bevarte litt energi. Han vil trenge den, skriver Kasparov på Twitter.

Garry Kasparov mener at Anand uansett ville ha tapt det andre partiet i VM-matchen:

- h5 var en tabbe, men jeg tviler på at han kunne ha reddet dette, skriver Kasparov i en annen tweet.

Etter at det første partiet endte i remis, vant Magnus Carlsen i går med hvite brikker. Det betyr at han har et ekstremt godt utgangspunkt for fortsettelsen. Anand har hvitt i 3. og 5. parti, mens verdensmesteren har hvitt i 4., 6. og 7. parti. Sannsynligheten for å vinne er større med hvite brikker.

Må bestemme seg

Carlsen er nå så stor favoritt til å vinne at flere bettingselskaper har stoppet spill på kampen.

Washington Times og en rekke andre internasjonale medier bruker i dag det engelske uttrykket «drew first blood» når de skal beskrive det andre partiet. En litt forsiktig oversettelse er kanskje:

- Carlsen fikk inn det første støtet mot Anand.

Den kjente kvinnelige sjakkspilleren Susan Polgar sier til Bangalore Mirror at det viktigste nå er at Anand vet hva han vil:

- Han må bestemme seg om han vil spille aggressivt eller posisjonelt mot Carlsen. Bestemmelsesvegring mot Carlsen er katastrofe, sier hun.

Kan slå tilbake

Den kjente spanske journalisten Leontxo Garcia sier til VG:

- Det blir veldig vanskelig for Anand å komme tilbake etter dette. Han må gjøre en voldsom jobb med det psykologiske på hviledagen i dag.

- Anand må ta ledelsen i løpet av den første halvdelen av de 12 partiene. Hvis han ikke klarer det, vil det være oppoverbakke i de siste partiene, sier en indisk stormester til nyhetsbyrået IANS. Han ønsker å være anonym.

TABBET SEG UT: Viswanathan Anand gjorde en gigatabbe mot Magnus Carlsen i går. Men Garry Kasparov tror at inderen hadde tapt partiet uansett.
TABBET SEG UT: Viswanathan Anand gjorde en gigatabbe mot Magnus Carlsen i går. Men Garry Kasparov tror at inderen hadde tapt partiet uansett. Foto: Ole Kristian Strøm, VG

Viswanathan Anand så ut som en slagen mann etter det andre partiet i Sotsji. Han klarte knapt å svare på spørsmålene han fikk på pressekonferansen. Men tirsdag har han hvite brikker i det tredje partiet.

- Anand har kommet tilbake før, advarer Carlsens manager Espen Agdestein.

Nytt sår

Times of India-journalisten Amit Karmarkar er full av beundring over Carlsen etter parti nummer to:

- Du gir ham en inch og han tar en yard, skriver Karmarkar.

En inch (tomme) er 2,54 centimeter, en yard er 91 centimeter.

- Carlsen åpnet et nytt sår i inderens hjerte, skriver Times of India-journalisten.

- Under intenst press, uten reelle kontringsmuligheter, forble Anand store defensive ferdigheter bare på papiret, fastslår Karmarkar.

STORT VM-MAGASIN:Sjakkens verdensmestere

Også i det første partiet, med hvite brikker, var Anand hardt presset, men han forsvarte seg da så godt at han klarte uavgjort.

Er spenningen i VM-matchen allerede over? Flere eksperter er redde for det:

- For matchens skyld må vi bare håpe at Anand klarer å komme tilbake, sier Ulrich Stock i tyske Zeit til VG.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport